Mesajul de Crăciun al Regelui Mihai: „Am încredere că timpurile noastre vor putea fi trecute cu bine”

Publicat: 24 12. 2015, 11:08

În mesajul adresat joi, fostul suveran amintește că le-a vorbit românilor, pentru prima oară, de Crăciun, în urmă cu nu mai puțin de 75 de ani, iar acum, la aproape un secol distanță, are încredere în „onestitatea și pasiunea” tinerilor care știu ce vor.

„În anul 1940, m-am adresat vouă de Crăciun pentru prima oară. Am traversat aproape un secol împreună, iar astăzi întoarcem încă o pagină din viața țării noastre. Generația tânără știe ce vrea. Cu onestitatea și pasiunea tinerilor români, am încredere că timpurile noastre vor putea fi trecute cu bine. La sfârșit de an, gândul meu merge și către oamenii în vârstă, unii singuri, alții bolnavi. Ei ne dau o lecție de curaj și de demnitate.Trimit încurajare celor care lucrează în spitale și salvează vieți. Celor care au inimile îndoliate, ca și celor îngrijorați de starea de sănătate a celor dragi, le trimit toată afecțiunea și compasiunea mea”, se arată în mesajul fostului suveran.

Regele Mihai îi amintește și pe profesori și soldați, invocând profesionalismul acestora. „Le transmit un cuvânt de apreciere celor de la catedră, din toate școlile. Însuflețirea și modestia lor sunt un exemplu pentru societate. Militarii noștri își fac datoria cu cinste, iar uneori aceasta îi costă viața. Ei dau dovadă de curaj și profesionalism”, se mai arată în mesaj.

În pofida faptului că nu sunt foarte prezenți public, regele Mihai spune că se bucură, împreună cu regina Ana, pentru că Palatul Elisabeta, Castelul Peleș și Săvârșinul sunt „pline de viață, adună mii de români și dau un exemplu bun societății”, multe instituții și organizații dorind să aibă patronajul Casei Regale.

„Suntem în ajunul sărbătorii nașterii Domnului Nostru Isus Hristos. Familia noastră, precum a fiecăruia dintre voi, are parte de bucurii, dar și de dezamăgiri și de griji. Exemplul de iubire și credință al Familiei Mântuitorului se așază frumos alături de viața noastră de zi cu zi. Multe sunt diferite față de acum două mii de ani, dar multe au rămas la fel, în lumea oamenilor.Trimit românilor din țară, din Basarabia și din toate colțurile lumii, o părintească binecuvântare”, mai spune Regele Mihai.