Elena Udrea a făcut duminică o propunere ieșită din comun. Fostul ministru al Dezvoltării susține că deținuții ar putea fi folosiți pentru suplimentarea forței de muncă din România. Udrea propune angajarea deținuților în câmpul muncii, pentru a suplimenta forța de muncă, într-un mesaj transmis duminică pe pagina sa de Facebook.
O solutie ar fi angajarea deținuților din penitenciare, care au acest drept, dar angajatorii se feresc de această initiativă, susține Elena Udrea.
Declarația de ultimă oră a fostului ministru despre angajarea detinutilor a stârnit si comentarii controversate din partea oamenilor.
„România este a patra țară cu cel mai mic șomaj din Europa, cu o rată de 5% in scădere (iulie) . Deci este nevoie de forță de muncă! Mă gândesc că în penitenciare sunt vreo 23.000 de deținuți care au dreptul legal sa muncească, dar nu prea au unde. Spre exemplu, la penitenciarul Târgșor, conducerea a reușit sa găsească de lucru pentru un număr important dintre cele aproximativ 500 care sunt aici, si fac mari eforturi in continuare pentru a aduce angajatori.”, a scris Elena Udrea pe Facebook.
„Interesul este al tuturor: condamnații câștiga zile, care se scad din pedeapsă și chiar și bani, iar penitenciarul primește o parte din salariul celor care lucrează, sume care pot fi folosite la îmbunătățirea condițiilor de detenție, în folosul deținuților si al propriilor angajați”, a transmis Elena Udrea în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.
Propuneri din închisoare
Elenei Udrea nu îi este foarte clar de ce angajatorii evită să angajeze deținuți, dar, după spusele ei, aceștia ar putea fi mai disciplinați și mai motivați să muncească, în cazul în care li s-ar micșora și pedeapsa.
„Problema este că cererea de forță de muncă din penitenciare este mică. Fie cei care ar avea nevoie nu cunosc aceasta posibilitate, fie sunt reticenți în a angaja deținuți, ceea ce eu afirm este nejustificat. Deținuții sunt mai disciplinați si mai motivați sa muncească”, a explicat Elena Udrea.
„In plus, s-a constat că recidiva este mult mai mică în rândul celor care au muncit pe timpul detenției. Ceea ce arată că reabilitarea se face mult mai eficient prin muncă decât prin statul degeaba, claie peste grămadă, în camere insalubre ani de zile!”, a mai precizat Udrea în mesajul ei de pe internet.
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă.
Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ...
vezi toate
articolele