Mesajul Familiei Regale pentru români, după călătoria-simbol cu trenul regal de 1 Decembrie

Mesajul Familiei Regale pentru români, după călătoria-simbol cu trenul regal de 1 Decembrie
Publicat: 01/12/2014, 21:48

Evenimentele organizate de Familia Regală cu prilejul Zilei Naționale a României s-au încheiat luni, la ora 18.00, în gara Băneasa din Capitală, unde principesa moștenitoare Margareta și soțul său, principele Radu, principesa Maria (cea mai tânără dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai și ale Reginei Ana), principele Nicolae, arhiducesa Maria Magdalena a Austriei (fiica principesei Ileana a României) și soțul ei, baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen, au coborât din trenul regal după o călătorie-simbol devenită o tradiție de 1 Decembrie.

Călătoria s-a desfășurat în acest an între gara Sinaia și gara București-Băneasa, două edificii construite în perioada Monarhiei. De asemenea, trenul a oprit în mai multe stații (gara Ploiești Sud, gara Buzău, gara Râmnicu Sărat, gara Focșani), unde Familia Regală și invitații săi i-au salutat pe locuitorii acestor orașe, aducând astfel împreună un omagiu întemeietorilor României Mari.

Gara Băneasa a fost ultima oprire a călătoriei pe care Familia Regală a făcut-o în cinstea suveranilor cărora le este datorată Marea Unire, respectiv Regele Ferdinand I și Regina Maria.

La sosirea în București, Familia Regală a fost întâmpinată de aproximativ 50 de persoane, de cele mai diverse vârste, inclusiv de un băiețel de doi ani. Toți au înfruntat ninsoarea și frigul pentru a fi alături de membrii Familiei Regale, pe care au spus că îi admiră și îi susțin.

În momentul în care trenul a oprit în gara Băneasa, mulțimea a început să strige numele Regelui Mihai și să fluture steagurile și stegulețele tricolore.

La rândul lor, la coborârea din tren, principesa Margareta și principele Radu au salutat mulțimea și le-au urat oamenilor „La mulți ani!”.

„Călătoria a fost minunată, absolut minunată. A fost frig, dar oamenii ne-au primit cu mare căldură, prietenie și dragoste. Peste tot am fost primită foarte călduros”, a declarat principesa Margareta.

Ea a precizat că nu se aștepta ca atât de multe persoane să vină în stațiile în care trenul regal a oprit, pentru ca Familia Regală să îi salute pe români de Ziua Națională a României.

De asemenea, principesa Margareta a spus că această călătorie simbolică va fi repetată anul viitor, de Ziua Națională a României, deoarece oamenii i-au rugat pe membrii familiei sale să revină de 1 Decembrie în locurile vizitate în acest an.

Totodată, principesa Margareta a spus că seria de evenimente organizate de Familia Regală de 1 Decembrie a inclus, pe lângă sărbătoarea Marii Uniri, și o seară pentru diplomați și o ceremonie pentru furnizorii Casei Regale, care au avut loc la Castelul Peleș din Sinaia.

De asemenea, în această călătorie au fost alături de Familia Regală și membri ai Corpului Diplomatic, personalități ale vieții publice, precum și vârstnici și copii, beneficiari ai programelor inter-generaționale derulate de Fundația „Principesa Margareta a României”.

„Am fost și cu familia noastră”, a spus principesa Margareta. Aceasta a precizat că, deși nu au participat la evenimentele organizate de 1 Decembrie, Regina Ana și Regele Mihai I sunt foarte bine.

Pe de altă parte, la încheierea călătoriei simbolice de Ziua Națională a României, principesa Margareta a ținut în mâini un buchet de flori, în culorile roșu, galben și albastru. „Sunt din partea soțului meu (principele Radu, n.r.), mi le-a dat astăzi de dimineață. (Buchetul, n.r.) e făcut special pentru Ziua Unirii”, a spus aceasta.

La rândul său, principele Radu a spus că a ales acest buchet special pentru principesa Margareta, deoarece tricolorul este „cea mai frumoasă reflectare a spiritului național și simbolul că nu numai Familia Regală este o familie, ci și România este o familie alcătuită din mai mulți membri”.

Totodată, principesa Margareta și principele Radu le-au urat românilor „La mulți ani!” și să fie uniți. „La mulți ani cu căldură în suflet, fiindcă decembrie nu este o lună călduroasă, dar toată lumea este mândră și este un mare câștig. La mulți ani tuturor!”, a spus principele Radu.

Acesta a mai spus că membrii Familiei Regale sunt foarte fericiți că românii sunt alături de ei. „Suntem foarte fericiți. Înseamnă că oamenii se simt inspirați de Coroană, ceea ce este frumos”, a precizat principele Radu.

Familia Regală a fost însoțită până la ieșirea din gara Băneasa de mulțime, care a cântat „Mulți ani trăiască” și a strigat numele Regelui Mihai.

De ce au venit toți acești oameni să salute Familia Regală de 1 Decembrie, înfruntând frigul și ninsoarea? Răspunsul a fost dat de o tânără mamă, Gabriela, care a venit la gara Băneasa împreună cu băiețelul său de doi ani. „Am venit pentru că prefer să trăiesc istoria”, a declarat femeia, pentru agenția MEDIAFAX.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Poliţia Română a dublat numărul de locuri scoase la concurs. 13.000 de posturi sunt neocupate
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Anunț pentru românii care au contract cu DIGI. Nu mai pot alege după 8 septembrie
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?