METODA ACCIDENTUL. Bărbat înșelat să trimită 7.500 de lei pe motiv că își ajută o rudă care a avut un accident

Publicat: 25 01. 2013, 19:02
Actualizat: 27 03. 2019, 04:27

Un bărbat din Alba a trimis 7.500 de lei unui necunoscut care l-a contactat spunând că este avocatul unei rude care a avut un accident grav și a omorât un copil de opt ani, banii fiindu-i necesari ca să o scape pe presupusa rudă a bărbatului de închisoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de IPJ Alba, un bărbat în vârstă de 63 de ani din Ighiu a fost înșelat să trimită 7.500 de lei în contul unui necunoscut, care l-a convins prin telefon că este avocatul unei rude care ar avea urgentă nevoie de bani deoarece a provocat un accident grav de circulație.

Conform sursei citate, bărbatul a fost sunat de un necunoscut care s-a recomandat a fi avocat și care i-a spus că o rudă de-a sa a provocat un accident rutier în urma căruia a decedat un copil de opt ani. Apelantul i-a solicitat bărbatului suma de 2.500 de euro, pentru a-i reprezenta ruda care riscă să facă ajungă la închisoare.

Bărbatul l-a crezut pe necunoscut și i-a trimis printr-un serviciu de transfer rapid 7.500 de lei, după care și-a contactat ruda care ar fi fost implicată în accident, dându-și seama că a fost înșelat și anunțând Poliția.

Polițiștii din Alba au deschis o anchetă în acest caz.