Metoda accidentul – Doi deținuți încarcerați la Galați au obținut 30.000 de lei și 6.000 de euro din înșelăciuni

Publicat: 24 03. 2014, 17:48
Actualizat: 03 02. 2019, 11:29

Un judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Brăila a a dispus emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a doi deținuți de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, la cererea procurorilor care îi acuză de înșelăciune.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au cerut instanței arestarea preventivă a lui Aurelian Victor Bucșă și Ioniță Culache, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.

 

 

Din probele anchetatorilor a rezultat că, în 4 martie 2014, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, Bucșă a sunat-o o persoană din Cluj-Napoca, pe care a indus-o în eroare prin metoda „accidentul”, determinând-o să îi trimită, în cursul aceleiași zile, printr-un serviciu de transfer de bani, în trei rânduri, sumele de 5.000 de lei, 7.000 de lei și 3.000 de euro.

În 9 și 10 martie 2014, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, Culache a sunat două persoane domiciliate în Brăila, pe care le-a indus în eroare, în același mod, determinându-le să-i trimită 9.000 de lei și 3.000 de euro, respectiv 17.500 de lei.

Pentru ridicarea sumelor de bani, Culache a apelat la prietena sa, Adriana Alina Radu, arestată și ea preventiv în acest dosar. Aceasta a mers în locurile de întâlnire stabilite, unde, după o prealabilă supraveghere a victimelor și după plecarea acestora, a ridicat banii din două pubele de gunoi amplasate la Parcul Monument și Parcul Grădina Mare din Brăila.

Până în prezent, a fost recuperată o parte din totalul prejudiciului, cercetările continuând în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.