Metoda „Accidentul”, practicată din închisoare. Percheziții la deținuții care ar fi înșelat mai mulți suceveni

Publicat: 11 02. 2013, 11:37
Actualizat: 03 07. 2013, 17:15

Polițiștii fac, luni, percheziții la deținuți din Penitenciarul Galați, precum și în județul Brăila, fiind vizate 12 persoane care ar fi înșelat cu peste 100.000 de lei mai mulți suceveni, cărora le-au telefonat susținând că sunt rude și le-au cerut bani pentru avocați sau pentru spitalizare.

Nouă dintre percheziții sunt făcute la deținuți din Penitenciarul Galați, alte două au loc în municipiul Galați și încă una în județul Brăila, se arată într-un comunicat de presă de luni al Poliției Române.

Anchetatorii caută 12 persoane care, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, ar fi înșelat, prin telefon, mai mulți suceveni cu peste 100.000 de lei.

„În fapt, din investigațiile efectuate de polițiști a reieșit că suspecții telefonau victimelor, susțineau că sunt rude apropiate ale acestora, că au fost implicate în diferite evenimente rutiere și au nevoie de sume de bani pentru plata unui avocat sau pentru spitalizare”, a precizat sursa citată.

Perchezițiile sunt făcute de polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale din Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, cu sprijinul celor de la IPJ Galați și Brăila.