Micii românești se vor găti la fel ca până acum, cu bicarbonat de sodiu

Publicat: 17 02. 2014, 22:03

Declarațiile au fost făcute luni în cadrul unei întâlniri de la Mogoșoaia, unde oficialii români au spus că Bruxelles-ul a admis că ingredientele tradiționale sunt cele mai bune, scrie newsle.com.

Comitetul pentru siguranță alimentară al Uniunii Europene va vota joi asupra folosirii aditivului conținut de  micii românești, apoi acesta va fi supus votului Parlamentului European.

Uniunea Europeană a permis României să fabrice micii după rețeta tradițională, dar să nu-i exporte până la votul final al parlamentarilor europeni.

Unul dintre bucătarii prezenți la dezbaterea de la Mogoșoaia a declarat că micii românești fac parte din patrimoniul românesc. „Sunt la fel ca „fish and chips”(n.r. pește și cartofi prăjiți) pentru englezi”, a spus bucătarul.

Săptâmâna trecută, Uniunea Europeană a anunțat că va interzice toate alimentele care conțin bicarbonat de sodiu pentru a proteja consumatorii, la această categorie fiind încadrați și micii românești.

Reprezentanții Asociației Române a Cărnii au demonstrat  celor de la UE că micii care conțin bicarbonat de sodiu sunt mult mai gustoși.