Mihai Ghimpu amenință că i-ar putea cere demisia președintelui Timofti. „Acum totul depinde de Vlad Filat”

Publicat: 05 03. 2013, 19:43
Actualizat: 30 07. 2014, 15:16

Liderul Partidului Liberal (PL) din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat marți, după ședința Parlamentului în care Guvernul Filat a fost demis prin moțiune de cenzură, că ar putea cere demisia președintelui Nicolae Timofti, în contextul prelungirii crizei politice, relatează PRO TV Chișinău, potrivit Mediafax.

„Aș putea cere demisia lui Timofti, dacă criza va fi de lungă durată”, a anunțat Mihai Ghimpu.
„Atunci am spus că este trimis de Dumnezeu, dar necuratul l-a luat și l-a pus sub dânsul. Eu vreau ca Republica Moldova să se dezvolte pe calea legii și a democrației. Acum totul depinde de Vlad Filat. Laudele pe care le-am auzit nu sunt succesul lui, ci a oamenilor care au lucrat cinstit”, a precizat el.

După ședința Guvernului de la ora 17.00 (17.00, ora României), premierul Vlad Filat a reacționat față de declarația lui Mihai Ghimpu. „Este în premieră ca un președinte de țară să fie amenințat cu demisia. Este, dacă doriți, un atentat nu doar asupra șefului statului, dar asupra sistemului clădit 21 de ani”, a declarat el pentru presă.

Gândul a scris marți că Guvernul moldovean condus de premierul Vlad Filat a fost demis marți în urma unei moțiuni de cenzură depusă de comuniști. Aceasta înseamnă că Filat are trei zile la dispoziție pentru a-i prezenta prețedintelui Nicolae Timofti demisia Cabinetului.

Mai mulți membri ai Guvernului sunt vizați, în prezent, de anchete pentru corupție și riscă ani de închisoare în cazul în care sunt găsiți vinovați.

Președintele moldovean Nicolae Timofti are un termen de 45 de zile pentru a le propune deputaților un nou premier.

Potrivit unor analiști moldoveni, demiterea Guvernului a fost orchestrată de către forțe ostile integrării europene a Republicii Moldova.

(Gaidau Ion, ion.gaidau@mediafax.ro)