Mihai Șora, mesaj cu umor negru, după ce a votat. Filozoful român va împlini 104 ani în luna noiembrie
După ce a anunțat că a votat în această dimineață, filozoful român Mihai Șora a revenit cu o postare cu tâlc pe Facebook, marcată de o doză serioasă de umor negru.
Filozoful român Mihai Șora a distribuit pe Facebook o nouă postare, în care arată spatele buletinului său, unde stau înghesuite ștampilele tururilor de votare la care a participat în ultimii 16 ani.
„Unde poate fi văzut, în toată splendoarea lui albastră, rotocolul cu douăzeci-douăzeci-lî-mare-de-tipar.” a scris Şora pe Facebook, adăugând o frază cu o notă de umor negru.
„Iar domnul cu ştampila a zis: „Sperăm să vă vedem şi la următoarele alegeri, domnule Şora!“ Eu am crezut – cum e şi firesc – că se referea la următoarele alegeri locale, dar (cred că) era vorba (doar) de parlamentare.”
Scriitorul Mihai Șora va împlini fabuloasa vârstă de 104 ani în data de 7 noiembrie 2020.
Mihai Șora, despre alegerile de duminică: „ Răbdare și lămâi!” / „Mergem la vot și dăm cu ei de pământ”
Filosoful Mihai Șora a criticat, marți, campania electorală pentru alegerile locale de pe 27 septembrie și spune că vede „aceleași tehnici de intoxicare” ca acum 30 de ani.
„S-au activat vătafii dezbinării, pisarii discordiei, logofeții gâlcevii. Mare disperare trebuie să fie printre căpeteniile dumnealor. Bună dimineața, copii!
Văd aceleași tehnici de intoxicare, deturnare a atenției, compromitere a oamenilor cinstiți, – ca acum 30 de ani. Figurile de „stil“ sunt identice, doar televiziunile și siturile dubioase s-au înmulțit. Nu mă întrebați cum am mâncat primul milion de lămâi!”, a scris, marți, pe Facebook, Mihai Șora.
Filozoful, revoltat de propunerea Ministerului Educației de a scoate latina din școli
„În spatele intenției de a înlătura latina din școală văd revărsându-se, planturoasă și distrugătoare, lenea intelectuală. Este mai gravă decât „simpla“ indiferență față de cuvântul scris, față de un patrimoniu cultural, față de ceea ce ne constituie ca oameni. Este reflexul distructiv, legea nemărturisită a minimului efort, exact acea aversiune care te scoate de pe orbita ființelor gânditoare”, este de părere filosoful Mihai Șora.