Fostul deputat Mihail Boldea, judecat pentru fapte de crimă organizată și încarcerat la Penitenciarul Galați, a fost transportat, vineri, la Spitalul de Urgență „Sfântul Andrei” din Galați, însă nu a rămas internat, fratele acestuia, Valentin Boldea, spunând că „este vorba despre o colică renală”.
Mihail Boldea a fost transportat, vineri dimineață, de la Penitenciarul Galați la Unitate de Primire a Urgențelor de la Spitalul de Urgență „Sfântul Andrei”, însă nu a rămas internat în unitatea medicală, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Fratele lui Mihail Boldea, Valentin Boldea, care este și șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, a declarat că fostul deputat a avut o criză generată de o colică renală.
„Este vorba despre o colică renală. Are astfel de probleme de acum doi sau trei ani. A fost adus dimineață la Urgențe, i s-au făcut analize, a fost reabilitat și s-a întors în arest”, a spus Valentin Boldea.
De când se află în arest, Mihail Boldea a mai fost o singură dată transportat la spital. Astfel, în urmă cu aproape un an, Boldea a ajuns la același spital, acuzând o deshidratare cu tulburări electrolitice, insuficiență renală acută și ulcer duodenal. Atunci, el a rămas internat câteva zile, apoi s-a întors în arest, medicul care l-a tratat declarând că poate suporta regimul de detenție.
În 26 aprilie, instanța supremă a decis definitiv ca Mihail Boldea să rămână în arest, admițând recursul făcut de procurorii DIICOT împotriva unei decizii din 19 aprilie a Curții de Apel Iași, care stabilise că fostul deputat poate fi judecat în libertate cu interdicția de a părăsi țara.
Mihail Boldea a fost trimis în judecată, în stare de arest, la sfârșitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galați, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro.
Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals.
Ulterior, dosarul a fost strămutat de la Curtea de Apel Galați la instanța egală în grad din Iași, printr-o decizie a instanței supreme.
Mihail Boldea a fost arestat preventiv în lipsă în 22 martie 2012 și încarcerat în 27 martie 2012, iar ulterior instanțele i-au prelungit succesiv măsura.
Potrivit procurorilor, inculpații au acționat sub coordonarea liderului grupării, Mihail Boldea.
„Membrii grupării, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galați și Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curții de Arbitraj Galați, identificau terenuri și imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galați, proprietatea Consiliului Local Galați sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpații au utilizat hotărâri judecătorești falsificate sau pronunțate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunțate în fals. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terțe persoane, cumpărători de bună credință, modalitate în care obțineau beneficii financiare substanțiale”, precizau procurorii DIICOT.