Mihail Kasianov a strâns semnăturile necesare pentru a candida la președinția Rusiei

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 31 03. 2012, 16:34
Fostul premier rus Mihail Kasianov, trecut în opoziție, a anunțat marți că a adunat cele două milioane de semnături necesare pentru a se prezenta la alegerile prezidențiale de la 2 martie, relatează AFP.

Kasianov, fost premier al lui Vladimir Putin între 2000 și 2004, a afirmat că numeroși ruși și-au pierdut iluziile în fața "minciunilor" Kremlinului și a avertizat cu privire la o criză legată de inflație. Liberalul a subliniat că prioritatea lui va fi lupta împotriva inflației, care a atins aproape 12 la sută în 2007, și apărarea societății civile. El este creditat cu mai puțin de unu la sută din intențiile de vot, potrivit ultimului sondaj de opinie al institutului independent Levada.

Lista candidaților va fi anunțată la 27 ianuarie. Prim-vicepremierul rus Dmitri Medvedev, sprijinit de Vladimir Putin, este marele favorit. El le va face cu ușurință față liderului Partidului Comunist (PC), Ghenadi Ziuganov, ultranaționalistului pro-Kremlin Vladimir Jirinovski, lui Kasianov și liderului partidului democrat Andrei Bogdanov.

Mai mult știri pe www.mediafax.ro