Prima pagină » Știri » Mihail Vlasov poate părăsi domiciliul. Decizia instanței este definitivă

Mihail Vlasov poate părăsi domiciliul. Decizia instanței este definitivă

Mihail Vlasov poate părăsi domiciliul. Decizia instanței este definitivă
Fostul președinte al Camerei de Comerț a României Mihail Vlasov va fi judecat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că a primit mită 200.000 de euro de la un om de afaceri, după ce a stat în arest la domiciliu din 24 aprilie, a decis, vineri, definitiv, instanța supremă.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis contestația lui Vlasov la decizia Curții de Apel București, care, în 19 august, hotărâse menținerea arestului la domiciliu.

Vlasov se află în arest la domiciliu din 24 aprilie, iar până atunci a fost în arest preventiv, din 19 martie, fiind cercetat pentru trafic de influență.

În 9 aprilie, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din funcția de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a fost trimis în judecată, pentru trafic de influență, într-un dosar în care a fost prins în flagrant primind 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Mihail Vlasov mai este urmărit penal pentru șantaj, într-un dosar în care este cercetată și fiica sa Vanda Vlasov. Mihail Vlasov l-ar fi amenințat pe președintele interimar al Camerei de Comerț și Industrie a României, spunându-i „că nu este bine ce face” și că nu ar vrea „să sufere și copiii altuia”.

„La data de 5 mai 2014, Vlasov Mihail, folosindu-se de un înscris olograf, l-a amenințat pe președintele interimar al Camerei de Comerț și Industrie a României (Mihai Daraban, n.r.), prin darea în vileag a unei prezumtive fapte de corupție ce ar fi compromițătoare pentru acesta, în scopul de a dobândi pentru sine un folos nepatrimonial, constând în evitarea tragerii la răspundere penală pentru faptele penale săvârșite în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, aspecte sesizate de noua conducere a instituției organelor de urmărire penală”, s-a arătat în ordonanța de efectuare a urmăririi penale.

Citește și