Prima pagină » Actualitate » Ministerul de Interne își repară instalația de încălzire cu peste 51 de milioane de euro. În provincie, polițiștii se încălzesc, la serviciu, cu lemne și au WC-ul în curte

Ministerul de Interne își repară instalația de încălzire cu peste 51 de milioane de euro. În provincie, polițiștii se încălzesc, la serviciu, cu lemne și au WC-ul în curte

Ministerul de Interne își repară instalația de încălzire cu peste 51 de milioane de euro. În provincie, polițiștii se încălzesc, la serviciu, cu lemne și au WC-ul în curte

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, public, că pune la bătaie peste 51 de milioane de euro pentru modernizarea instalației de încălzire din sediul central, din Piața Revoluției. În același timp, un raport întocmit, recent, de Avocatul Poporului relevă faptul că, la nivel național, există sedii ale Poliției care stau să cadă, sunt încălzite cu lemne și care au, încă, toaleta în fundul curții.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) că pune la bătaie 255.294.462 de lei pentru reabilitarea și modernizarea imobilului. Mai exact, spun oficialii MAI, este vorba despre „sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon și sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv clădirile publice și din fonduri publice”.

Considerat instituție din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, o parte din banii investiți în sediul administrativ al MAI au fost obținuți prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Conform unei informări oficiale a MAI, anul acesta, la data de 20 mai a fost semnat un contract de finanțare cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regionala București Ilfov, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional la nivelul regiunii București-Ilfov.

Sursa citată a precizat că proiectul va fi derulat în București, în perioada 20 mai 2021 și până la data de 31 decembrie 2023, și are o valoare totala 322.146.717,28 lei, din care numai 92.792.681,60 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

În rest, 23.198.170,40 lei este cofinanţarea proprie, plus o contribuție de la bugetul de stat, în valoare de 206.155.865,28 lei.

Trei secții de poliție din București trebuie relocate urgent

Avocatul Poporului a prezntat, în luna mai a acestui an, un raport legat de factorii care au condus la deprofesionalizarea Poliției în general.

Printre acești factori, pe lângă pensionările masive din sistem, specialiștii Avocatului Poporului au stabilit un aport important îl au și lipsurile de natură logostică.

În ce privește Poliția Capitalei, în raport se menționează faptul că trei secții „trebuie relocate de îndată, deoarece se află într-un stadiu avansat de degradare, integritatea fizică a celor care lucrează acolo și a cetățenilor care trec pragul acestora fiind pusă în pericol”.

Este vorba despre Secția 3, Secția 9 și Secția 17, despre care reprezentanții Avocatului Poporului, care au fost în inspecție, au constatat că sunt pline de igrasie, pereții sunt scorojiți iar mirosul de mucegai este greu de suportat.

Tot legat de dotări, în raport se arată că în unele zone din țară polițiștii nu au veste reflectorizante, teste pentru stabilirea alcoolemiei, veste antiînjunghiere, arme noi și autovehicule suficiente sau adaptate terenului din zonă.

Polițiștii care se confruntă cu furturi de lemne se plâng de faptul că trebuie să intre în pădure cu mașini care nu sunt concepute să circule pe teren accidentat”, au spus reprezentanții Avocatului Poporului.

 

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele

Citește și