Ministerul Sănătății: 1,15 milioane de teste rapide antigen, distribuite în școli

Publicat: 26 02. 2021, 19:34
Actualizat: 06 04. 2021, 15:00
Ministerul Sănătății: 1,15 milioane de teste rapide antigen, distribuite în școli / Sursă: Unsplash.com

Ministerul Sănătății transmite că până vineri au fost distribuite în București și în județe peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2. Până în acest moment au fost folosite aproape 5.000 de teste, în timp ce peste 90% au avut rezultat negativ.

Peste 66% dintre teste, distribuite la cabinetele medicale școlare

Dintre testele distribuite în București și în județe, peste 66% au fost distribuite în cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ.

Potrivit ministerului, testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unități de învățământ și 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi.

Până astăzi, au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea au avut rezultat negativ.

Cum se face testarea antigen SARS-CoV-2

Testarea antigen SARS-CoV-2 se realizează în conformitate cu Ordinul 3235/93 din 4 februarie 2021 al ministrului Educației și al ministrului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și vizează prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Executivul a hotărât introducerea testării rapide în unitățile de învățământ la reluarea cursurilor

Executivul a hotărât introducerea testării rapide în unitățile de învățământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie a.c., pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

„Ministerul Sănătății s-a asigurat că toate cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ din țară au la dispoziție testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creșterea accesibilității la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.