Ministerul Sănătății vrea să investească 8 milioane de lei pentru reabilitarea Institutului Cantacuzino

Publicat: 07 01. 2013, 17:19
Actualizat: 19 05. 2015, 22:21

Ministerul Sănătății intenționează ca în acest an să investească 8 milioane de lei pentru reabilitarea Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino.

„În proiectul de buget, am alocat o sumă importantă pentru finalizarea lucrărilor de investiție începute la institut. Conducerea unității m-a asigurat că, în 6 luni, cu acești bani, va avea posibilitatea să finalizeze lucrările restante pentru linia de fiolaj și dobândirea GMP (nr- good manufacturing practice – standardul de bune practici de fabricație) „, a declarat ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu.

Deocamdată bugetul este încă în discuție. Acesta va fi aprobat în februarie, după modificări aduse în Guvern și, mai apoi, în Parlament.

Demnitarul a mai spus că, tot pentru institut, se vor aloca suplimentar, aproximativ 2 milioane de lei, pentru preluarea unei secții de vaccinuri de la Iași.

„Secția este în prezent nefuncțională. Analizăm posibilitatea de a transfera această secție la București, astfel încât institutul să devină independent în producția principalelor tipuri de vaccinuri și să înceapă exportul”, a mai spus ministrul Sănătății.

Anul acesta Ministerul Sănătății își propune să achiziționeze 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, pentru sezonul gripal 2013-2014, iar dacă linia de producție de la Institutul Cantacuzino va fi funcțională, există posibilitatea ca aceste produse să fie achiziționate mai ieftin decât prețul pieței.