Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a felicitat-o pe Ana Maria Brânză pentru succesul echipei la Doha

Publicat: 19 01. 2014, 20:28
Actualizat: 27 03. 2019, 22:32

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a felicitat-o pe Ana Maria Brânză și pe toate componentele echipei feminine de spadă a României pentru câștigarea etapei de Cupă Mondială – Grand Prix-ul de la Doha, Qatar, informează MApN.

„Conduse de Ana Maria Brânză, fetele s-au calificat spectaculos în finală după două victorii împotriva Estoniei și, mai apoi, a echipei SUA, în semifinală”, se precizează în comunicatul transmis duminică de MApN.

De asemenea, sursa citată menționează că „finala cu echipa Chinei a fost la fel de disputată și tensionată, ultimul asalt aparținând României prin Ana Maria Brânză, care a punctat decisiv și a stabilit scorul final la 19-18”.

Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea și Raluca Sbârcia, a câștigat, duminică, concursul de la Doha (Qatar), prima etapă a Cupei Mondiale din 2014, informează site-ul oficial al Federației Române de Scrimă.

După un prim tur liber, România a trecut în optimi de Polonia, în sferturi a învins Estonia (scor 45-44), iar în semifinale a trecut de Statele Unite ale Americii (scor 26-25).

În finala competiției, România a învins, cu scorul de 19-18, reprezentativa Chinei.