Ministrul britanic de Interne recunoaște că i-ar fi teamă să meargă noaptea pe străzile Londrei

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 24 07. 2012, 12:09
Ministrul britanic de Interne, Jacqui Smith, a recunoscut, într-un interviu publicat de Sunday Times, că i-ar fi teamă să meargă noaptea pe străzile Londrei, relatează AFP.

Ministrul britanic de Interne, Jacqui Smith, a recunoscut, într-un interviu publicat de Sunday Times, că i-ar fi teamă să meargă noaptea pe străzile Londrei, relatează AFP. Smith a declarat că nu s-ar simți în siguranță nici dacă s-ar plimba în cartierele rezidențiale Kensington și Chelsea, dar nici în zonele periferice populare, precum Hackney.

Unul dintre consilierii săi a telefonat ulterior la redacția publicației, pentru a explica răspunsurile ministrului, sublinind că acestea nu corespund exact poziției sale. Consilierul a precizat că Jacqui Smith "a cumpărat recent un kebab în Peckham", unul din cartierele rău famate ale capitalei britanice.

Orice femeie s-ar simți în siguranță dacă ar fi însoțită de gărzile de corp ale doamnei Smith, a comentat The Sunday Times în editorialul său. "Miniștrii de Interne ar trebui să inducă teamă infractorilor și nu să se ascundă în spatele cortinei", a apreciat publicația britanică. Potrivit unui sondaj dat publicității în luna august, 46 la sută dintre londonezi declară că nu se simt în siguranță noaptea în cartierele în care locuiesc.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro