După trimiterea lui Liviu Voinea de la Buget la BNR, un alt ministru este pe picior de plecare din Guvern. Potrivit unor surse din Coaliție, Dan Șova va fi înlocuit din fruntea Ministerului Transporturilor, funcție pe care o ocupă din luna martie, după ruperea USL și plecarea PNL de la guvernare. Deocamdată însă nu s-a luat o decizie clară dacă Șova va primi un alt post în Guvern, au declarat aceleași surse. Social-democrații au programat la finalul acestei săptămâni Comitetul Executiv Național, liderii social-democrați urmând să se retragă pentru trei zile la Orăștie, într-o fostă unitate militară, pentru a discuta remanierile, dar și strategia pentru alegerile prezidențiale.
Dan Șova a fost numit ministru al Transporturilor după ce anterior a fost ministru delegat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine.
Colegii de partid i-au reproșat lui Șova gafele făcute în fruntea acestui minister, spunând că „s-a văzut că aceste este jurist și nu un om din domeniu, cum a fost spre exemplu Miron Mitrea”.
Mai mulți vicepreședinți PSD au declarat pentru gândul că ministrul Șova nu avea autoritatea necesară atunci când discuta cu constructorii și nu era perceput ca un specialist atunci când mergea pe diferite șantiere. Mai mult, Șova a intrat în conflict direct și cu câțiva lideri PSD din teritoriu, el fiind perceput ca un om impus de Victor Ponta în fruntea acestui minister și nu un reprezentant al teritoriului.
Sursele citate susțin că ministrul Șova nu a făcut o impresie bună la discuțiile purtate cu delegația FMI. În luna iunie, reprezentanții FMI au respins solicitarea ministrului Șova de scoatere a unor entități din transporturi de sub managementul privat.
Remanierea ministrului Dan Șova ar urma să vină la pachet cu numirea unui ministru și la Buget, funcție care va rămâne liberă după ce Liviu Voinea va pleca la Consiliul de Administrație al BNR.
Dan Șova a fost senator de Olt în legislatura 2008-2012 din partea PSD, fost ministru pentru relația cu Parlamentul, în cadrul guvernului Ponta și ulterior ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine.
Cariera politică a lui Dan Șova a fost marcată de gafe. Cea mai de răsunet a fost declarația prin care el a contestat practic Holocaustul, declarație care i-a atras înlocuirea din funcția de purtător de cuvât al PSD. pe 5 martie 2012, la un post de televiziune, Șova a spus „pe teritoriul României niciun evreu nu a avut de suferit și asta se datorează lui Antonescu”.
Câteva luni mai târziu, cu ocazia referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu, Șova s-a remarcat printr-o nouă declarație controversată. El susținea că USL așteaptă încă un milion de voturi care nu au fost contabilizate în evaluarea BEC, respectiv 700.000 de voturi de pe listele suplimentare, 200.000 de voturi din străinătate și câteva sute de mii de voturi la urnele mobile. Șova a fost sancționat imediat de secretarul general a PSD, Liviu Dragnea, care a spus că ministrul a făcut o evaluarea greșită, probabil, fiind obosit.
De asemenea, Șova a fost ținta atacurilor președintelui Traian Băsescu care a susținut că ministrul este „profund incompetent” în contextul legii Roșia Montană, despre care șeful statului a spus că cei de la RMGC i-au dat-o lui Șova. „Șova a luat-o frumușel, i-a spus șefului lui «Ia uitați ce lege am făcut, șeful, să trăiți, rupem gura târgului». Iar șeful lui, bucuros că se mută răspunderea de la el la Parlament, a spus «E bună». Și Ponta e jurist, nu e inginer, ca mine”, a afirmat Băsescu.