Ministrul Fondurilor Europene, despre digitalizare: „Noi, cetăţenii, suntem în continuare ăia care mutăm informaţii de la o instituţie la alta, pe hârtie” / Ce soluție propune Ghinea

Ministrul Fondurilor Europene, despre digitalizare: „Noi, cetăţenii, suntem în continuare ăia care mutăm informaţii de la o instituţie la alta, pe hârtie” / Ce soluție propune Ghinea
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 20/02/2021, 15:28

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a susținut că vrea să fie pusă la o infrastructură centrală care să lege informatic marile instituţii ale statului.

Cristian Ghinea a subliniat în cadrul unui interviu pentru Europa FM că nu vrea să mai existe „cârpeli” în ceea ce privește digitalizarea, pe partea de software sau hardware, așa cum s-a făcut până în prezent din fonduri europene.

„Nu vreau să repetăm povestea de la cum s-a făcut digitalizarea pe fonduri europene până acum, în sensul în care s-au cârpit diverse software, s-a cumpărat hardware, dar noi, cetăţenii, suntem în continuare ăia care mutăm informaţii de la o instituţie la alta, pe hârtie”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

Ministrul Fondurilor Europene: „Nu vom da bani pentru soft la instituţiile centrale decât dacă văd acea arhitectură de autostrăzi digitale”

De asemenea, aceasta a punctat faptul că transferul de informaţii între instituţii ar trebui făcut printr-o infrastructură centrală.

„Nu vom da bani pentru soft la instituţiile centrale decât dacă văd acea arhitectură de autostrăzi digitale, le-am spus noi, prin care ANAF-ul să fie legat de Registrul Comerţului, Registrul Comerţului de Cadastru ş.a.m.d, totul să poată comunica. Altfel, am foarte multe cereri de la primării, Consilii Judeţene care vor să-şi facă digitalizarea acolo. Să fie foarte clar: nu depindem de ţinta digitală de dorinţa unor instituţii centrale de a face ceva cu banii ăştia. Dacă nu îmi arată harta prin care se leagă unele de altele, o să mă orientez pe digitalizarea pe partea de administraţie locală”, a adăugat Cristian Ghinea.

Totodată, acesta este de părere că „oamenii cooperează greu unii cu alţii, trebuie să-i forţezi” și a subliniat faptul că „în mod cert digitalizarea este un domeniu în care trebuie crescută alocarea”.

Pași spre digitalizarea ANAF. Președintele Mirela Călugăreanu anunță consultări cu toți actorii implicați pentru implementarea sistemului informatic SAF-T

Mirela Călugăreanu, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a anunțat că în luna februarie sunt programate consultări cu toți actorii implicați în implementarea sistemului informatic SAF-T, respectiv fișierul standard de audit, care ar urma să fie finalizat în luna iulie.

Dezvoltarea sistemului informatic SAF-T, prin care companiile ar urma să raporteze un fișier standard de internațional de audit fiscal, va intra în etapa consultărilor în luna februarie, a anunțat în luna ianuarie 2021, Mirela Călugăreanu, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în cadrul conferinței anuale de fiscalitate organizată de EY România.

Sistemul informativ SAF-t este mult așteptat, atât de mediul de afaceri, dar și de administrația fiscală din România, a afirmat președintele ANAF. „Implementarea verificării documentare și a SAF-TVor avea din punctul nostru de vedere un efect extrem de important, anume migrarea acțiunilor de control de la sediul contribuabililor la sediul organului fiscal”, a spus Mirela Călugăreanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor