Prima pagină » Știri » Ministrul Justiției, despre ordonanța interceptărilor: „Nu am reînființat nicio direcție a Securității. Drepturi aveau și cei de pe bulevardul Voltaire, care au fost împușcați în cap”

Ministrul Justiției, despre ordonanța interceptărilor: „Nu am reînființat nicio direcție a Securității. Drepturi aveau și cei de pe bulevardul Voltaire, care au fost împușcați în cap”

Ministrul Justiției, despre ordonanța interceptărilor: „Nu am reînființat nicio direcție a Securității. Drepturi aveau și cei de pe bulevardul Voltaire, care au fost împușcați în cap
După premierul Dacian Cioloș, ministrul Justiției, Raluca Prună, dă explicații pentru ordonanța interceptărilor prin care SRI devine organ de cercetare penală special în cazul punerii în executare a mandatelor de supraveghere tehnică în cazuri de siguranță națională și terorism.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, prezentă, luni, la bilanțul Parchetului General a declarat referitor la OUG privind interceptările că „toate aceste critici, cum că am reînființat direcția securității sunt complet nefondate”.

„Invit pe toată lumea care critică OUG, să se uite la ultimele atentate teroriste și să se întrebe dacă noi putem combate terorismul într-un mod amatoricistic. Agenda internațională și națională, pentru că suntem în UE, face în așa fel încât să fi fost decizia mea ca ministru, fără niciun fel de regret” a mai spus  Prună.

În contextul internațional, cu referire la atacurile teroriste din Franța care au avut loc în noiembrie 2015 , aceasta a mai spus că „aveau dreputuri și cei de pe bulevardul Voltaire care au fost împușcați în cap în timp ce beau o cafea”.

Totodată, ministrul a declarat că atribuția de cercetare penală a SRI constă „exclusiv în punerea în executare a mandatului de supraveghere tehnică” și că „urmăriea penală e inclusiv a procurorilor în care nimeni nu poate face nimic, nici polițistul judiciar, dacă procurorul nu îi cere”.

„SRI în materia siguranței naționale și în materie de terorism, nu face decât să își păstreze atribuțiile pe care le avea înainte de decizia CCR, cred că decizia Curții restrânge definiția de organ de cercetare penală la polițist și procuror”, mai spune Prună.

 

Citește și