Prima pagină » Știri » Ministrul Mihnea Costoiu susține campania Gândul ȘCOALĂ NOUĂ: „Cred că numărul celor care ar redirecționa cei 2% ar fi mai mare decât acum”

Ministrul Mihnea Costoiu susține campania Gândul ȘCOALĂ NOUĂ: „Cred că numărul celor care ar redirecționa cei 2% ar fi mai mare decât acum”

Ministrul Mihnea Costoiu susține campania Gândul ȘCOALĂ NOUĂ:
Susține campania gândul pentru legalizarea fondului școlii

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru învățământ superior, susține campania Școală Nouă prin care gândul cere posibilitatea redirecționării celor 2% din impozitul reținut pe venit către școli, precum și crearea unui cadru legal pentru fondul clasei.

Prezent marți seara în emisiunea Gândul Live, Mihnea Costoiu a declarat că este bucuros și susține campania Școală Nouă, menționând că la rândul lui a propus de mai multe ori posibilitatea creării unui cadrul pentru „realocarea acelui celebru 2% către școli și universități”.

„Și eu cred că noi toți trebuie să putem dirija bani către școli, din sumele pe care le plătim statului. Și eu susțin acest lucru. Evident, decizia trebuie să aparțină colegilor noștri de la Ministerul de Finanțe care trebuie să cuantifice impactul acestei decizii. Nu am dimensiunea la nivelul țării, dar, încă o dată, noi am susținut (realocarea a 2% din impozitul pe venit către școli și universități n.r.)”, a declarat Mihnea Costoiu la Gândul Live

Ministrul crede că posibilitatea de a redirecționa procentul reținut din impozitul pe venit către școli i-ar convinge și pe cei care în prezent nu își transferă acești bani. „Cred că numărul celor care ar redirecționa cei 2% ar fi mai mare decât acum. Pe cale de consecință banii strânși la buget de la cei care nu exercită acest drept va fi mai mic”, este de părere Mihnea Costoiu, adăugând că în cazul în care se va face un proiect de lege în acest sens îl va susține.

Gândul a demarat o campanie prin intermediul căreia încearcă de determine ministerul Educației și autoritățile responsabile să creeze cadrul legal pentru așa-zisul fond al școlii, dar și să ia măsurile necesare astfel încât părinții, care „cofinanțează” anual sistemul de învățământ, să nu mai fie nevoiți să pună umărul la înflorirea afacerilor editurilor care publică auxiliare și manuale. De asemenea, propunem schimbarea statutului juridic al școlilor astfel încât cei care doresc să poată redirecționa 2% din impozitul pe venit către școli așa cum o pot face în prezent pentru ONG-uri.

Citește și