Prima pagină » Știri » Ministrul Muncii, anunț despre dublarea alocațiilor: Când se va lua o decizie

Ministrul Muncii, anunț despre dublarea alocațiilor: Când se va lua o decizie

Ministrul Muncii, anunț despre dublarea alocațiilor: Când se va lua o decizie

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a făcut câteva precizări referitoare la dublarea alocațiilor începând cu 1 august, așa cum a decis Curtea Constituțională a României.

Aceasta a punctat faptul că Guvernul va trebui să ia o decizie până pe 1 august, dată de la care alocațiile copiilor ar trebui să fie dublate.

„Nu este o chestiune  de opțiune dacă respectăm sau nu decizia CCR. Decizia CCR este obligatorie. În Guvern se va lua o decizie, fac parte dintr-o eexhipă iar decizia se bazează pe o hotărâre din această echipă. Vom lua o hotărâre până la 1 august”, a explicat ministrul Muncii.

Ce bani ar trebui să primească toți copii din România

a) 600 de lei pentru copii cu vârsta până în 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 300 de lei pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Și premierul Ludovic Orban a făcut câteva precizări referitoare la acest subiect pe 23 iulie, spunând că „orice creștere trebuie să poată să fie plătită și să se bazeze cu adevărat pe venituri atât ale bugetului de stat”.

Orban: Guvernul își dorește majorarea

„Cert este că ne dorim și creșterea alocațiilor și creșterea pensiilor, dar această creștere trebuie să se bazeze pe o realitate economică. Orice creștere trebuie să poată să fie plătită și să se bazeze cu adevărat pe venituri atât ale bugetului de stat, cât și ale bugetului de pensii”, a punctat Ludovic Orban.

Ministrul Finanțelor, despre dublarea alocațiilor

Ministrul de Finanțe a declarat că dublarea alocațiilor nu este posibilă pentru că s-ar mari deficitul bugetar în acest caz, iar o altă soluție ar fi tăierea de la investiții, însă acest lucru nu poate fi făcut.

„Problema pe care am identificat-o este că această lege (pentru dublarea alocațiilor – n.r.) a fost votată în Parlament după ce a fost trecut bugetul României. Şi acum, dacă mâine trebuie să implementăm această lege, nu există resurse în buget. Nu ai cum! Trebuie să măreşti deficitul bugetar cu suma cu care vei creşte aceste alocaţii. Ca să măreşti deficitul bugetar, trebuie să aprobi o rectificare bugetară, pentru că altfel nu ai cum – nu poţi să faci o derogare la Legea Bugetului şi prin care să schimbi acei indicatori din lege. Sau să tăiem din altă parte, să tăiem de la investiţii, ceea ce nu vom face!”, a explicat ministrul Finanțelor pe 17 iulie.

Citește și