Ministrul Pricopie anunță când ar putea fi lansată platforma cu manuale digitale

Ministrul Pricopie anunță când ar putea fi lansată platforma cu manuale digitale
Publicat: 27/03/2013, 16:14
Actualizat: 18/05/2015, 18:11

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat, miercuri, că spera ca platforma dedicată manualelor digitale să fie deschisă în toamnă, urmând ca acestea să formeze o bibliotecă electronică utilă atât elevilor, cât și cadrelor didactice și părinților.

„Sper ca, din toamnă, să deschidem platforma manuale.edu.ro, pe care să încercăm, pe măsură ce avem manualele digitale, să facem o bibliotecă cu toate manualele digitale din România aprobate, inclusiv cele alternative. Cred că un astfel de instrument va fi util nu doar copiilor din școlile din România, ci și profesorilor, care vor putea să își aleagă mai bine materialele didactice, și părinților care lucrează cu copiii și părinților și copiilor care nu trăiesc în România și care încearcă să asigure educație după program românesc”, a declarat Pricopie, cu prilejul lansării primului manual digital aprobat de Ministerul Educației.

Potrivit lui Pricopie, peste cinci-zece ani, sălile de clasă vor fi digitalizate, lucrul acesta fiind necesar întrucât copiii sunt, în permanență, în contact cu lumea digitală.

„Lumea digitală este lumea lor, ei sunt în permanență în legătură cu lumea digitală. Este clar că, peste cinci sau zece ani, sala de clasă va arăta cu totul și cu totul altfel decât arată astăzi. Sala de clasa va trebui să fi o sală de clasă digitală. În Polonia, sistemul manualelor digitale se pilotează în mai multe școli. Noi sperăm să dezvoltăm acest proiect și să îl dezvoltăm din fonduri structurale 2014-2020”, a spus ministrul Educației.

În același context, Remus Pricopie a arătat că sistemul educațional românesc trebuie să aibă viziune pentru viitor. „Cred că sistemul educațional românesc trebuie să privească spre viitor. Tehnologia, telefoanele inteligente, tabletele, calculatoarele fac parte din viața noastră și a copiilor noștri. Forma de exprimare a informației este din ce în ce mai importantă pentru noi, adulții, și cu atât mai importantă pentru copiii noștri. Mediul digital permite interactivitatea și dinamismul pe care îl așteaptă tinerii și consider acest proiect un început promițător”, a explicat demnitarul.

Primul manual digital realizat în România și aprobat de Ministerul Educației, „Lecția verde – Creează-ți mediul!”, se adresează elevilor din clasele III-VII și a fost lansat miercuri de minister și Holcim România.

Obiectul opțional digital este urmarea primului manual de educație ecologică în formă fizică pentru copii, lansat în 2004 la inițiativa Holcim România și dezvoltat cu avizul și în parteneriat cu Ministerul Educației.

Opționalul a fost introdus încă din 2008 în oferta națională a obiectelor opționale de studiu, pentru elevii din clasele III-VII, aprobată de Ministerul Educației Naționale. Încă de la începutul programului educațional, au fost realizate atât manualele adresate elevilor, cât și ghidurile metodologice pentru cadrele didactice.

Disciplina opțională se predă, în prezent, în 250 școli din România, iar introducerea manualului digital poate fi posibilă în peste 5.000 de unități școlare din țară, în care există, conform datelor oficiale, calculatoare și conexiune la internet.

Prin acest manual, se dorește responsabilizarea elevilor, părinții și întregii comunități locale, în vederea protejării mediului înconjurător. Manualul poate fi accesat online la adresa web www.lectiaverde.ro și poate fi descărca gratuit pe iPad.

„Manualul digital oferă elevilor, într-un format interactiv și actractiv, informațiile de care au nevoie pentru a lua decizii susținute și responsabile în vederea conservării resurselor naturale și protejării mediului înconjurător”, a declarat, cu ocazia lansării, directorul general Holcim România, Daniel Bach.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Polonia, îngrijorată de escaladarea conflictului în Ucraina: „Simțim că necunoscutul se apropie”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Putin a dat ordinul ISTORIC. A făcut chiar el anunțul ce a îngrozit planeta: Decizia...
Furtuna Caetano a lovit năprasnic. Nu a mai nins atât din 1956
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Motive să fim optimiști: Inovațiile din știință care fac lumea mai bună