Ministrul Sănătății, „total nemulțumit” de managementul Spitalului „Marie Curie” din Capitală

Publicat: 05 07. 2013, 17:43
Actualizat: 18 05. 2015, 21:23

Ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu este nemulțumit de managementul Spitalului „Marie Curie” din Capitală, apreciind că anumite probleme, precum scoaterea posturilor vacante la concurs, precum și strategia pe termen lung pentru atragerea specialiștilor pot fi rezolvate prin soluții manageriale.

Ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu a avut vineri o discuție cu întreaga conducere a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie”, cu privire la principalele probleme din activitatea acestei unități sanitare.

El a dorit să afle cauzele disfuncționalităților din cadrul spitalului, printre care lipsa personalului de specialitate, cu preponderență a asistenților medicali, din secțiile de terapie intensivă neonatală și de chirurgie cardiovasculară pediatrică, constatând că acestea puteau fi rezolvate prin soluții manageriale, în cadrul legal existent, arată un comunicat al Ministerului Sănătății (MS), remis, vineri, agenției MEDIAFAX.

De asemenea, ministrul a mai constatat că, în ciuda eforturilor făcute pentru a avea investiții de înaltă performanță, managementul spitalului nu a avut nicio viziune, nicio strategie, niciun plan de a atrage resurse umane calificate, chiar de la demararea investițiilor, iar în ultimul an și până în prezent, s-a observat o incoerență managerială din cauza căreia nu se pot pune în funcțiune investițiile, a precizat sursa citată.

În acest sens, ministrul Sănătății a dispus conducerii spitalului să aplice prevederile legale privind scoaterea posturilor vacante la concurs și să prezinte într-un termen cât mai scurt o strategie de atragere a specialiștilor pentru buna desfășurare a actului medical.

Extinderea activității de chirurgie cardiacă pediatrică, pentru ca în România să fie operați cât mai mulți copii și astfel să fie salvate vieți, este una dintre prioritățile și preocupările MS, a mai spus ministrul.

Nicolăescu a mai spus că, prin protocolul semnat de curând cu o clinică de specialitate din Milano, patru echipe de medici și asistenți vor participa la un program de specializare în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice. Acest lucru va permite începerea activității în secția de chirurgie cardiacă pediatrică din cadrul Spitalului „Marie Curie” și, pe termen lung, creșterea numărului de intervenții care pot fi făcute în România.