El a răspuns astfel întrebat de presă cum este fiscalizat bacișul dat celor care livrează pizza.
„Dacă eu vreau să dau bacșiș băiatului care îmi aduce pizza, cum rezolv, domnule ministru ?”, l-a întrebat un jurnalist pe ministru, acesta explicându-i că, dacă este mulțimit de „gustul și serviciile prestate”, îi poate da bacșiș.
Întrebat însă în continuare cum poate fi dat acestuia bacșiș fără să primească bon fiscal, ministrul a răspuns: „Dacă doriți să lăsați un bacșiș, mergeți la unitatea respectivă, iar acolo, pe casă, bate bonul fiscal, bacșișul respectiv, și asta este. Sau cu taxiul, vreți să mă întrebați și de taxiuri, dacă mergeți cu taxi?”.
Guvernul a decis recent să legifereze bacșișul, care să fie astfel evidențiat pe un bon fiscal separat și va fi taxat cu 16%.
La momentul deciziei, ministrul Finanțelor explica faptul că, pentru călătoria cu taxi, aparatul de marcat va trebui modificat astfel încât acesta să emită, în afara bonului fiscal emis conform distanței parcurse și tarifului perceput pe kilometru, și un bon fiscal pentru bacșișul dat de client taximetristului.
Jurnaliștii l-au întrebat și atunci dacă fiscalizarea bacșișului va fi aplicată și în cazul celor care livrează pizza la domiciliu sau altor servicii de curierat la domiciliu, fără să fie prezentate însă detalii.