MIRACOL la Vaslui: un copil care a stat 30 de minute pe fundul unui râu, readus la viață după o oră de resuscitări

Publicat: 24 06. 2015, 22:21

Potrivit primelor informații oferite de polițiștii vasluieni, băiatul se scălda împreună cu mai mulți prieteni în râul Bârlad, în dreptul localității Brodoc, suburbie a municipiului Vaslui, când, la un moment dat, acesta nu a mai ieșit la suprafață, după ce s-a aruncat de pe mal în apă, într-o zonă cu stăvilar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În aceste condiții, unul dintre copiii care se scăldau a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța că unul dintre prietenii săi de joacă s-a înecat.

Astfel, în zonă au fost trimise mai multe echipaje de pompieri, scafandri și de prim-ajutor, care au început acțiunile de căutare ale băiatului.

„După aproximativ jumătate de oră, minorul a fost găsit de către scafandri prins în mâlul de pe fundul râului, la o adâncime de trei metri. Scos la mal, copilul a fost resuscitat de echipajul de terapie intensivă mobilă timp de mai bine de oră, fiind readus la viață”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Petru Iftene.

Preluat de ambulanță, băiatul a fost transportat în stare critică la Spitalul de Urgență Vaslui, de unde urmează a fi transferat la o clinică din municipiul Iași.