Mircea Badea a povestit în emisiunea pe care o moderează felul cum decurge un zbor cu avionul pe timp de pandemie, asta după ce s-a întors din vacanță. Vedeta TV spune că în aeronave nu se mai păstrează niciun fel de distanțare atunci când pasagerii consumă mâncarea servită la bord. Și asta în contextul în care pe aeroporturi restaurantele sunt închise din cauza reglementărilor privind pandemia!
„Este foarte amuzant felul în care se organizează zborurile, alea câte mai sunt. Deci, în aeroporturile în care am fost și eu e totul închis. Există doar niște tonomate.
În România știți că au fost închise restaurantele. La restaurante e pericol mare de infectare. Ok. Și ajungi în avion. Masca obligatorie, la îmbarcare, distanță, stați la 2 metri…Stai la pașapoarte, cu distanțare…
Și după ajungi să te urci în avion. Pe culoarul din avion, te storcoșești, stai unul în altul, umăr la umăr. Când, în sfârșit, reușești să te prelingi în avion, după ce te-ai distanțat până atunci, te storcoșești pe culoarul ăla.
Și începe zborul. După, ce se întâmplă? Vine mâncarea. Cum? Vine mâncarea! Nu există un rând liber. Totul full. Și vine mâncarea în avion. Toată lumea desface mâncarea, dă jos masca și începe să mănânce, să bea. După, repede, masca la loc! (…)
Dacă ai un zbor de trei ore, să zicem, oricum stai mai mult decât într-un restaurant, oricum stai mult mai storcoșit decât într-un restaurant, dar, hei, suntem vigilenți… Mai tare de atât…”, a povestit Mircea Badea în emsiunea „În gura presei” de la Antena 3.