Prima pagină » Știri » Mircea Raicu: RADET și RATB sunt în pragul falimentului, fiind subfinanțate cronic

Mircea Raicu: RADET și RATB sunt în pragul falimentului, fiind subfinanțate cronic

Mircea Raicu: RADET și RATB sunt în pragul falimentului, fiind subfinanțate cronic
Consilierul general PDL Mircea Raicu a declarat joi că cele două regii care aparțin municipalității, RADET și RATB, sunt în pragul falimentului, transportul în comun și căldura fiind "subfinanțate cronic" în mandatele primarului Sorin Oprescu.

Consilierul general PDL Mircea Raicu a declarat joi că cele două regii care aparțin municipalității, RADET și RATB, sunt în pragul falimentului, transportul în comun și căldura fiind „subfinanțate cronic” în mandatele primarului Sorin Oprescu.

„Dorim să tragem un semnal de alarmă, transportul în comun și căldura fiind subfinanțate cronic în mandatele lui Sorin Oprescu. 540 de milioane de euro reprezintă datoria totală pe care Primăria Capitalei o are la cele două companii, RADET și RATB”, a spus Mircea Raicu, într-o conferință de presă care a avut loc înainte de ședința CGMB, în care va fi dezbătut și un proiect de hotărâre privind redistribuiri de sume către bugetele celor două regii.

Potrivit lui Raicu, Regia Autonomă de Transport București a acumulat în acest an datorii de peste 160 de milioane de lei, iar în această iarnă autobuzele vor circula neechipate cu cauciucuri de iarnă.

Consilierul PDL a mai spus că Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice București „se află practic în faliment”, datoriile depășind de mult 500 de milioane de euro.

Mircea Raicu i-a cerut primarului general să aloce bani din bugetul Capitalei „pe priorități” și a subliniat că în anul 2008, când Sorin Oprescu își începea primul mandat, municipalitatea avea la RADET o datorie de bază de 70 de milioane de euro.

În ceea ce privește desfășurarea ședinței de îndată a CGMB, membri grupului PDL din Consiliu au spus că, deși pe ordinea de zi se află 33 de proiecte de hotărâre, numai două dintre acestea justifică urgența ședinței de joi. Aceștia au precizat că, după votul acordat celor două proiecte, vor părăsi sala de ședință.

Pe ordinea de zi a ședinței CGMB se află 33 de proiecte, din care 22 au în vedere aprobarea unor planuri urganistice zonale.
 

Autor

Citește și