Mișu Negrițoiu, propus șef la ASF

Publicat: 26 03. 2014, 12:47
Actualizat: 21 03. 2015, 06:42

Premierul Victor Ponta și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, au decis astăzi să îl susțină pe economistul Mișu Negrițoiu ca înlocuitor al lui Dan Radu Rușanu la conducerea ASF.

„Domnul Negrițoiu are pregătirea profesională și profilul necesar pentru a duce la bun sfârșit un asemenea proiect. Are o experiență destul de mare și dacă vine, vine pentru a îndeplini un proiect de mare importanță, ASF după procedurile europene. ASF e un proiect dificil și nu va fi ușor de realizat, iar domnul Negrițoiu, cu sprijinul Parlamentului, BNR și al Parlamentului, se va descurca”, a anunțat Ponta concluzia la care a ajuns cu Isărescu după arestarea lui Rușanu.

Negrițoiu a acceptat propunerea și urmează să fie numit săptămâna viitoare de Parlament. „Săptămâna viitoare, luni, facem propunerea. Luni este audiat de către comisii și marți să fie votul în Parlament”, a spus Ponta.

Potrivit premierului, „este un om care nu vine la ASF pentru bani”. „Va pierde niște bani, vine pentru un proiect și pentru cariera domniei sale sper să reușească”, a adăugat premierul.