Șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș, Sorin Susanu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că două restaurante din orașul Lugoj au fost închise în urma unui control, efectuat sâmbătă.
Inspectorii din cadrul instituției i-au amendat pe administratorii restaurantelor cu 30.000 de lei, după ce au găsit o serie de nereguli, printre care produse expirate sau depozitate necorespunzător și multă mizerie.
„Este vorba de două unități de alimentație publică din Lugoj, ambele aflate în locații de top din zonă. În ambele situații s-a aplicat măsura de oprire a activității până la remedierea deficiențelor. Au fost găsite foarte multe produse neconforme, foarte multe expirate, depozitate necorespunzător, a fost modificată starea termică. Au ajuns să congeleze sarmalele de la Crăciun, am găsit compoziție de la sarmale congelată. Era foarte multă carne fără elemente de identificare: de unde este, de când este. Am găsit mâncare ținută în condiții improprii, un frigider plin, cu apă pe jos, ciorbă ținută pe jos, iar condițiile igienico-sanitare sunt total improprii. Una cele mai importante probleme identificate a fost aceea că nu se dezinfectează ouăle în cele două unități. Amenzile totale se ridică la 30.000 lei”, a afirmat Sorin Susanu.
De asemenea, șeful Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Timiș a precizat că peste 100 de kilograme de produse neconforme au fost retrase de la comercializare, printre care ouă, carne și prăjituri.
În aceste zile, inspectorii din cadrul instituției vor continua controalele la restaurantele din orașul Lugoj.
Foto / Video: Facebook / Sorin Claudiu Susanu