Moarte cumplită pentru paznicul unei ferme din Constanța. Ce au putut să-i facă ucigașii

Publicat: 10 12. 2015, 20:08

Potrivit datelor prezentate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în cursul nopții de duminică spre luni, fiind sub influența băuturilor alcoolice, Iulian Stenică, de 30 de ani, și Ion Apostol, de 35 de ani, au mers la o fermă agrozootehnică de la marginea satului Palazu Mic, din apropierea municipiului Constanța, de unde au reușit să sustragă mai multe bunuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ei au fost surprinși de către paznicul fermei, un bărbat de 43 de ani, pe care l-au atacat imediat, lovindu-l cu o bâtă și cu muchia netăioasă a unei toporiști, apoi în mod repetat cu pumnii și picioarele în special în cap.

Într-un final, ei au târât victima inconștientă câțiva metri și au aruncat-o într-un pârâu din apropierea fermei, după ce i-au luat telefonul mobil, un cuțit și o lanternă.

„Cadavrul victimei a fost descoperit în apă abia în 9 decembrie, cu sprijinul echipei de scafandri de la ISU Constanța, iar în urma autopsiei a rezultat că moartea s-a datorat asfixiei mecanice prin înec, pe fondul stării de inconștiență indusă de leziunile traumatice produse”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

În primă fază, luni dimineață, administratorul fermei a reclamat dispariția paznicului, iar în aceeași zi, în urma investigațiilor, a fost identificat și depistat Iulian Stenică. Înainte de a fi reținut de procuror, el a declarat că ar fi asistat la jefuirea și uciderea victimei de către Apostol.

Cu sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă Constanța, polițiștii au reușit, miercuri, să-l prindă și pe Ion Apostol, care, timp de două zile, se ascunsese în zona carierei de piatră dezafectată dintre localitățile Palazu Mic și Piatra. Acesta a recunoscut comiterea faptelor și a explicat că a săvârșit faptele împreună cu Stenică.

Cei doi bărbați au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, pentru omor calificat și tâlhărie calificată.