Irina Cristescu, mama Alessiei, este decisă să facă toate demersurile legale în instanță pentru ca fiica ei să rămână în România, anunță apărătorul familiei într-un comunicat de presă.
Tribunalul București a decis, ca Alessia să fie încredințată tatălui, cetățean mexican, al cărui comportament violent a fost stabilit de experți.
„Timp de 40 de ani de profesie nu am comentat public niciodată cauzele în care am fost angajat ca avocat. Nu o voi face nici acum, criticile pe care le vom formula împotriva hotărârii judecătorești care a decis inapoierea, către tată, a minorei Alessia Miroslava, urmând a fi înaintate instanței de control judiciar în cuprinsul motivelor de recurs. Respectul pe care îl port adevărului și actului de justiție mă determină a spune că niciodată, în întreaga mea carieră, nu am întâlnit o soluție atât de profund greșită și aflată într-o flagrantă discrepanță cu probatoriul administrat în cauza”, a declarat Călin Andrei Zamfirescu, avocatul familiei Cristescu.
Și în mediul online, oamenii s-au mobilizat și au făcut o petiție, „Save Alessia”, semnată, în numai câteva zile, de 1.500 de persoane. Totodată, pe Facebook, este pagina Save Alessia, unde există sute de comentarii de susținere.
Situația s-a complicat la scurt timp după nașterea, la New York, în ianuarie 2014, a Alessiei. Hector Bitar de la Pena, tatăl fetiței, face parte dintr-o familie influentă din Mexic, iar probele de la dosar arată că acesta a avut, în repetate rânduri, un comportament violent atât față de Alessia, cât și față de mama ei.
Totodată, ” dovada că viața ei și a copilului erau amenințate a fost, pe lângă comportamentul agresiv al tatălui, o convorbire pe whatsapp între Bitar, sora sa Ana Perla Bitar si Juan Manuel Turcot Rodriguez, infractor recidivist, cercetat pentru asasinarea unui avocat. Cei trei plănuiau răpirea Alessiei și deportarea sau înlăturarea prin alte metode a Irinei”, se arată în comunicatul de presă.
Irina Cristescu a reușit să revină, împreună cu Alessia în România și a obținut, din partea Tribunalului București, admiterea unei ordonanțe presedințiale prin care a solicitat stabilirea locuinței minorei la domiciliul mamei și exercitarea autorității părintești exclusiv de către mamă.
După un an și 10 luni, aceeași instanță, Tribunalul București, a decis ca minorul să fie încredințat tatălui. O decizie care va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.