La Sibiu, în fața Tribunalului Sibiu, pe Calea Dumbrăvii, protestatarii au scandat și „Kovesi, nu uita, Sibiul e de partea ta”.
La biserica de pe bulevardul Mihai Viteazu, oamenii au ținut un minut de reculegere în memoria Alexandrei, apoi au strigat „Plânge strada pentru Alexandra”.
La această oră, la Sibiu sunt 1.200 de persoane. Acestea au pornit într-un marș pe mai multe străzi ale orașului, urmând să treacă și prin fața casei lui Klaus Iohannis.
La Cluj sunt câteva sute de persoane, care au pornit într-un marș din Piața Unirii spre Prefectura Cluj. Oamenii au oprit în fața sediului PSD Cluj și au scandat „10 august”, „Analfabeții”, „Rușine să vă fie” și „Jos guvernul”.
Mai mulți protestatari au încercat să intre pe carosabil și să blocheze traficul rutier pe Bulevardul Eroilor, dar au fost opriți de jandarmi. În replică, oamenii au strigat „Jandarmeria apără hoția” și și-au continuat marșul pe zona pietonală.
Ulterior, clujenii care mărșăluiesc s-au oprit câteva minute în fața Palatului de Justiție din Cluj-Napoca, unde au scandat „Nu uităm ce ați făcut anul trecut” și „Alexandra, nu îi vom ierta”.
În drum spre Prefectura Cluj, oamenii au blocat pentru un timp traficul rutier în Piața Avram Iancu și în fața Prefecturii, permițând doar transportul în comun. Oamenii strigă „Jos guvernul”, „Demisia”, „PSD, partid de hoți, proxeneți și mafioți”, „Alo, 112″.
În fața Prefecturii Cluj, mai mulți protestatari s-au așezat pe carosabil.
Un tânăr venit din Germania special pentru protest a declarat, pentru MEDIAFAX: „Am venit să cerem demisia Guvernului Dăncilă, cu toate că nu cred că o să își dea demisia și va trebui să așteptăm până după alegerile prezidențiale ca să dizolve Parlamentul și să fie organizate alegeri anticipate. Am venit din Germania pentru două zile special pentru protest, mâine mă întorc Am sperat să fie mai multă lume. Sunt dezamăgit pentru că oamenii nu își fac datoria civică și anume să iasă în stradă și să își facă vocea auzită”.
Un alt bărbat a spus. „În primul rând nu ar trebui să existe proteste pentru un motiv anume, că acest motiv e Colectiv, că e lipsa infrastructurii, că sunt spitalele care se prăbușesc, că e Alexandra, că e corupți. toate aceste motive sunt niște chestiuni punctuale și părți ale unui mecanism cu funcționare total anormală. Noi trebuie să ieșim în stradă pentru a se reseta tot ceea ce înseamnă mentalitate în România”.
La Iași, numărul participanților a ajuns la circa 1.000. Ieșenii s-au oprit în fața sediului PSD și au scandat „ciuma roșie” și au huiduit.
O femeie a declarat pentru Mediafax că nu este genul care iese la proteste, dar acum s-a săturat: „Dacă s-ar fi schimbat ceva azi nu eram aici. Dacă până și eu am ieșit din casă înseamnă că am ajuns la o limită limită. Limita copilul meu de 12 ani, care îmi spune că vrea să plece din țară. Că poate conștientiza un copil la vârsta asta că nu are un viitor în propria țară nu te pune pe gânduri, ca și părinte? Probabil dacă ne vom spune cuvântul și nu așteptăm ca alții să facă totul pentru noi se va schimba ceva Dacă vom continua să tăcem, vor continua să facă aceleași lucruri”.
O altă femeie, vizibil afectată de cazul Caracal, a declarat că a ieșit în stradă deoarece „corupția ucide. Cum a fost cazul fetiței de la Caracal. Dacă cei care erau puși în postura să o apere, să o ajute ar fi avut competență, lucrurile ar fi stat probabil cu totul altfel. Copilul acela răpit, violat a vorbit frumos, a vorbit clar, a dat toate indicațiile care i-au trecut ei prin cap că ar putea să ajute, iar ei tot ce au găsit de cuviință a fost să-i spună să stea acolo Mie mi se pare inadmisibil și așa este peste tot, pentru că nu sunt puși oameni competenți în funcții, sunt puse pilele și relațiile. Cazul Caracal este picătura care a umplut paharul”.