Moțiunea de cenzură a fost depusă

Publicat: 15 02. 2012, 10:29
Actualizat: 17 05. 2012, 03:24
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tăriceanu, inițiată de PSD, a fost depusă, astăzi, la Biroul Permanent al Senatului. Moțiunea de cenzură, intitulată "1000 de zile de haos - sfârșitul guvernării de dreapta", a fost semnată de 139 de parlamentari. În scurt timp, moțiunea a fost depusă și la Camera Deputaților.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tăriceanu, inițiată de PSD, a fost depusă, astăzi, la Biroul Permanent al Senatului. Moțiunea de cenzură, intitulată "1000 de zile de haos – sfârșitul guvernării de dreapta", a fost semnată de 139 de parlamentari. În scurt timp, moțiunea a fost depusă și la Camera Deputaților.

Delegathia PSD care adus dextul documentului la Biroul președintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu, a fost alcătuită din Titus Corlățean, Cristian Diaconescu și Dan Mircea Popescu. Titus Corlățean, secretar general al PSD, a declarat, la ieșirea din biroul lui Văcăroiu, că numărul de semnături de susținere a moțiunii este "mult peste necesarul în astfel de situathii". El a precizat că delegația PSD va merge la Camera Deputaților pentru a îndeplini acceeași procedură.

Președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a declarat că a primit din partea PSD textul moțiunii de cenzură și că aceasta a fost depusă de un partid serios și se așteaptă ca semnăturile să fie "cum trebuie".

Potrivit Constituției, moțiunea de cenzură poate fi inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor și se comunică Guvernului la data depunerii.

Secretarul Camerei Deputaților Ioan Munteanu (PSD) a declarat că moțiunea ar urma să fie citită în plenul reunit al Parlamentului în ziua de joi, 27 septembrie, și să fie dezbătută săptămâna viitoare, probabil luni sau marți.