Prima pagină » Știri » Motivul incredibil pentru care 800 de persoane au renunțat la mâncarea de la cantina socială din Ploiești

Motivul incredibil pentru care 800 de persoane au renunțat la mâncarea de la cantina socială din Ploiești

Motivul incredibil pentru care 800 de persoane au renunțat la mâncarea de la cantina socială din Ploiești
Peste opt sute de persoane din Ploiești care primeau mâncare la Cantina de Ajutor Social au renunțat, în ultimii doi ani, la hrana în valoare de 360 de lei pe lună, după ce au fost obligate să muncească în folosul comunității, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Elena Boscornea, angajat al Administrației Serviciilor Social Comunitare Ploiești, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că la ora actuală numai 382 de persoane primesc mâncare la Cantina de Ajutor Social din Ploiești, după ce peste opt sute de persoane au renunțat la hrană, în condițiile în care au fost obligate să muncească în folosul comunității.

„Erau 1.200 de benefciari în 2015. Acum avem 382. Mulți au renunțat după ce s-a dat o hotărâre de Consiliu Local prin care se stabilea că beneficiarii rațiilor de mâncare de la Cantina de Ajutor Social, apți de muncă, trebuie să presteze ore în folosul comunității. Imediat după ce s-a dat această hotărâre, numărul beneficarilor a început să scadă. Nu au dorit să muncească”, a spus Elena Boscornea.

Cantina de Ajutor Social din Ploiești este în subordinea Administrației Serviciilor Social Comunitare, subordonată, la rândul ei, Primăriei Ploiești.

Hotărârea de Consiliu Local a fost dată în 15 decembrie 2015. Conform deciziei prin care s-a stabilit regulamentul de acordare a alocațiilor lunare pentru hrană la Cantina de Ajutor Social, „persoanele apte de muncă, din familiile beneficare de alocații pentru hrană gratuite, au obligația de a efectua muncă în folosul comunității”.

Boscornea a adăugat că dreptul de hrană se sistează automat dacă beneficiarii nu prestează munca în folosul comunității.

„Sunt folosiți în special la spațiile verzi, la întreținere. Cine nu muncește o lună pierde hrana. Se sistează imediat. Ei beneficiază de mâncare în valoare de 360 de lei pe lună”, a adăugat Elena Boscornea.

Conform hotărârii de Consiliul Local, valoarea normei de hrană este de 12 lei pe zi.

Citește și