Președintele Autorității Naționale pentru Sport și Tineret (ANST), Carmen Tocală, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că patinoarul Mihai Flamaropol din Capitală a intrat începând de astăzi în stare de nefucționalitate din cauza neplății facturilor la energia electrică.
„De azi, patinoarul a intrat în stare de nefuncționalitate din cauza neplății curentului electric. Patinoarul se află în folosința gratuită a Federației Române de Hochei și nu a ANST-ului. Azi m-a sunat cineva de la clubul Sportul Studențesc că nu poate intra pe gheață pentru că patinoarul s-a închis neavând curent electric”, a spus Tocală.
ANST susține construirea unui nou patinoar pe amplasamentul actual. „Modernizarea și reabilitarea unui patinoar costă foarte mult din cauza instalațiilor vechi. Decât să înlocuiești mai bine construiești un nou patinoar. De aceea propunerea noastră ar fi să construim un patinoar modern pe aceeași locație în niște costuri accesibile. Guvernul României este factorul decizional, sunt convinsă că până la sfârșitul mandatului vom rezolva și problema patinoarului din Capitală pentru competiții naționale și internaționale”, a afirmat Carmen Tocală.
Joi, ANST va propune în Consiliul General al Municipiului București ca după construirea patinoarului echipele de hochei să beneficieze de gratuitate la folosirea acestuia. „Mâine vom intra în Consiliul General pentru patinoarul Flamaropol cu propunerea de gratuitate. Dânșii și-ar dori să facă, dar trebuie să ne ofere apoi gratuitate, acolo este mai greu. Consilierii generali sper să aprobe. Prin construcția noului patinoar vom asigura și partea de patinaj artistic și cea de hochei. Ne dorim ca noul patinoar să aibă o capacitate de 8.000 de locuri”, a explicat președintele ANST.
În ceea ce privește construcția noii săli polivalente din București, Carmen Tocală a afirmat că termenul de finalizare a construcției este trei ani, dar a menționat că nu există încă o dată de începere a lucrărilor. „Termenul de finalizare a sălii este de 3 ani, dar sunt convinsă că se va realiza în doi. Sala a intrat în sarcina Primăriei Capitalei, iar ANST-ul va veni cu terenul. Data de începere a lucrărilor nu a fost pusă încă în discuție pentru că înainte se face studiul de fezabilitate și proiectul, după care se intră în procedură de achiziții publice. Dar au maxim un an. Deci în maxim un an trebuie să înceapă lucrările de construcție, dacă nu, terenul revine în proprietatea ANST-ului. Capacitatea sălii va fi probabil de 14.000 de locuri”, a menționat Tocală.
Președintele a afirmat că în schimbul terenului ANST a solicitat Primăriei gratuitate pentru echipele naționale și echipele de club care se pregătesc pentru competițiile internaționale. Construcția sălii polivalente nu va implica și dărâmarea turului de parașutism din cadrul Complexului „Lia Manoliu”. „Vom păstra turnul de parașutism, este una dintre condițiile impuse. Este un obiectiv strategic. Ne-am propus să îl facem obiectiv turistic, ar fi frumos pentru toată lumea”, a precizat președintele ANST.