Motivul pentru care Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a fost audiat la Poliția Timiș
Primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu (care este președinte al PNL Timiș și membru în Biroul Politic Central al PNL), și mai mulți angajați ai Primăriei, între care Aurelia Junie, șefa Direcției de Dezvoltare, Culiță Chiș, șeful Direcției Tehnice, Martin Staia fostul șef al Direcției de Patrimoniu, Adrian Bere, șeful Direcției de Mediu, Sorin Ciurariu, fost arhitect șef al orașului, Ciprian Cădariu, actualul arhitect șef, și Mihai Costa, șeful Direcției Insituții Școlare Medicale Sportive și Culturale, au fost audiați la Poliția Județeană Timiș, ei fiind cei care au semnat recepția lucrărilor de construcție a clădirii de birouri Incuboxx, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Nicolae Robu a fost audiat aproximativ o oră și jumătate, iar la ieșirea din sediul Poliției Timiș el a fost reținut în declarații, spunând doar că „nu s-a început nicio urmărire penală”.
Potrivit unor surse, verificările în acest caz ar fi început după ce Flexic Automation, subcontractatul firmei Saiftim care a executat lucrarea, ar fi depus o plângere că nu și-a primit banii de la firma constructoare, aflată în prezent în insolvență, și care aparține fostului ministru PSD Ovidiu Brânzan și societății Bega Turism, firmă condusă de frații Emil și Marius Cristescu.
Clădirea Incuboxx – incubatorul de afaceri – a fost construită cu policarbonat adus din Elveția, are o sală de fitness, inclusiv un panou de cățărare, cantină și zeci de spații pentru firme, fiind inaugurată în luna aprilie 2014.
Lucrarea a fost executată cu suma de 17,7 milioane de lei, din care 7,2 milioane sunt bani europeni. Lucrările de construcție a clădirii au început în anul 2012, înaintea alegerilor locale.