Motivul pentru care PMP Constanța cere demisia de onoare din funcția de senator PNL a lui Gigi Chiru
Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Partidul Mișcarea Populară Constanța, filiala cere demisia de onoare din funcția de senator PNL a lui Gigi Chiru, pentru că a lipsit la votul din Senat în cazul Dan Șova, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, afirmă, în comunicat, că senatorul liberal Gigi Chiru „a făcut unul din cele mai grave lucruri lipsind de la serviciu, neavând nici măcar curajul de a fi prezent la dezbaterea din Senat în speța amintită”.
„Prin absența acestuia, Gigi Chiru l-a favorizat pe infractorul PSD Dan Șova, dovedind încă o dată că PNL are înțelegere cu PSD”, susține el.
De asemenea, Palaz solicită conducerii PNL Constanța, în special deputatului Gheorghe Dragomir și copreședintelui organizației municipale a PNL, Robert Boroianu, „să iasă public și să se delimiteze de senatorul Gigi Chiru și de atitudinea de protecție pe care acest senator a arătat-o în cazul infractorului Dan Șova”.
El susține că lipsa unei reacții din partea celor doi va arăta foarte clar că alianța PSD-PNL funcționează perfect și că USL trăiește.
Copreședinte al PNL Constanța după fuziunea cu PDL, senatorul Gigi Chiru s-a suspendat temporar din toate funcțiile deținute în partid după ce, în luna martie, a fost condamnat în primă instanță la închisoare cu suspendare pentru mită electorală, spunând că nu vrea ca situația sa juridică să afecteze filiala.
Gigi Chiru a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat că, atunci când se afla în campanie electorală pentru funcția de primar al Constanței, a transmis prin poștă alegătorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina să îl voteze. Decizia luată de instanța supremă nu a fost definitivă, fiind contestată.
Senatul a respins, marți, cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova, autosuspendat din PSD din cauza verificărilor DNA, fiind înregistrate 66 de voturi „pentru”, 72 „împotrivă”. Două voturi au fost anulate.