Prima pagină » Știri » Municipiul Sfântu Gheorghe participă și în acest an la „Ora pământului”

Municipiul Sfântu Gheorghe participă și în acest an la „Ora pământului”

Municipiul Sfântu Gheorghe va participa, pentru al șaselea an consecutiv, la evenimentul "Ora Pământului", carea va avea loc în 23 martie, când se vor stinge luminile din oraș timp de o oră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Municipiul Sfântu Gheorghe va participa, pentru al șaselea an consecutiv, la evenimentul „Ora Pământului”, carea va avea loc în 23 martie, când se vor stinge luminile din oraș timp de o oră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit inițiatorului în Sfântu Gheorghe al programului „Ora Pământului”, Mădălin Guruianu, municipiul va participa și în acest an la evenimentul care va avea loc în 23 martie, când se vor stinge luminile din oraș timp de o oră.

Guruianu a spus că Sfântu Gheorghe se află printre orașele din prima linie în susținerea evenimentului global, încă din 2008, oameni și instituții din oraș stingând luminile și fiind organizate petreceri la lumina lumânărilor în mai multe locuri publice din oraș.

„Anul trecut am avut privilegiul să avem invitați de marcă, doamna Felicia Filip și regizorul Cristian Mihăilescu au petrecut evenimentul la noi, cântând alături de zeci de voluntari în Sfântu Gheorghe”, a spus Guruianu.

El și-a exprimat speranța că și în acest an, în 23 martie, între orele 20.30-21.30, autoritățile vor continua inițiativa și vor stinge luminile din oraș, iar ONG-urile, persoanele fizice și juridice sunt invitate să se alăture celebrării „Orei Pământului”, ale cărei beneficii sunt „extraordinare”, mai ales la nivelul schimbării de mentalitate și al mesajului puternic transmis tinerei generații.

Evenimentul „Earth Hour” („Ora Pământului”) a fost inițiat în 2007, când autoritățile și locuitorii orașului Sydney au luat poziție față de amenințarea pe care o reprezintă încălzirea globală. Peste două milioane de persoane au luat parte la această inițiativă, prin stingerea luminilor și/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by. Evenimentul a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acțiune conjugată a oamenilor în ceea ce privește reducerea consumului de energie. Exemplul a atras atenția întregii planete, iar în 2008 „Earth Hour” a devenit o mișcare globală, 27 de orașe mari ale lumii participând la eveniment.

Autor
Autor

Citește și