Municipiul Sibiu a ajuns miercuri la o rată a infectării de 11,18 la mia de locuitori, iar județul a urcat la 7,19 la mie. Rata de infectare a județului este cea mai mare din România. Prefectul Mircea Crețu a declarat azi, că joi, în ședința de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, va fi propusă carantinarea municipiului Sibiu, luându-se în calcul și măsuri mai dure.
„Da, am ajuns la o rată de infectare la care cred că sunt necesare aceste măsuri. Carantinarea se impune, și nu cred că doar în cazul Sibiului, ci și al Cisnădiei, Șelimbărului și tot ce înseamnă împrejurimile municipiului, unde rata de infectare este mare. Cel mai probabil în ședința de mâine (n.r. joi, 12 noiembrie) se vor face propunerile acestea care mai apoi vor trebui aprobate de CNSU, de domnul Raed Arafat. Este momentul să se ia o astfel de măsură”, a afirmat Mircea Crețu, prefectul Sibiului, miercuri, pentru Ora de Sibiu.
Printre măsurile adoptate în timpul carantinării se numără și restricționarea deplasărilor pe timp de zi.
„Aceasta este cu siguranță o măsură ce se va lua. Populația va ieși probabil cu o declarație sau cu legitimația de serviciu, se va putea ieși doar în anumite situații- serviciu, medic, asigurarea alimentelor de bază. Cu cât ne întâlnim mai puțin cu atât scade riscul de contaminare. S-ar putea să fie și alte măsuri, dar acestea se vor regăsi în propunerile Comitetului Județean pentru situații de Urgență și sperăm să vedem rezultatele peste două săptămâni”, a mai spus prefectul Mircea Crețu.
Numărul mare de decese al bolnavilor cu COVID-19 din ultima perioadă, din Sibiu, a dus la colmatarea Anatomiei Patologice, iar medicii au cerut un container, pentru că în interior nu mai sunt locuri.
Un container care va îndeplini condiţiile de securitate epidemiologică a fost pus la dispoziţia Serviciului de Anatomie Patologică de către o firmă din oraş.
În acest container se va gestiona situaţia cazurilor pacienţilor decedaţi, infectaţi cu SARS-CoV-2.
Situaţia la Sibiu a devenit critică, după ce, în ultima săptămână, au fost zile în care s-au înregistrat între 10 şi 15 persoane decedate din cauza coronavirusului.
Clădirea unde funcţionează Serviciul de Anatomie Patologică din Sibiu este aceeaşi cu cea unde funcţionează Serviciul de Medicină Legală, o clădire de mici dimensiuni. Surse medicale au declarat că Anatomia Patologică are o capacitate de 10 – maxim 12 locuri.
Judeţul Sibiu este pentru a doua zi consecutiv în top în ceea ce priveşte rata de infectare, marţi fiind de aproape 7 la mie, în vreme ce rata de incidenţă în municipiul Sibiu este de aproape 11 la mie.