Municipiul Vaslui a RĂMAS FĂRĂ APĂ POTABILĂ din cauza unei avarii

Publicat: 04 07. 2012, 09:57
Actualizat: 25 06. 2013, 15:19

Cei 70.000 de locuitori ai municipiului Vaslui au rămas fără apă potabilă, miercuri dimineață, din cauza unei avarii apărute în zona centrală a orașului la conducta principală de distribuție, autoritățile estimând că defecțiunea ar putea fi remediată până la jumătatea zilei.

O avarie importantă la conducta de distribuție a lăsat fără apă potabilă la robinete cele 23.000 de locuințe din municipiu, precum și instituțiile publice, populația asaltând, încă de la primele ore ale dimineții, chioșcurile de cartier pentru a-și procura apă minerală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Defecțiunea la conducta de apă a apărut pe bulevardul Ștefan cel Mare, în zona intersecției de la Cinematograful „Independența”, cauza fiind vechimea de peste 40 de ani a instalațiilor subterane.

„Mai multe echipe de intervenție de la societatea Aquavas lucrează în zona unde a apărut avaria pentru a o remedia. Nu știm exact cât va dura rezolvarea defecțiunii, dar sperăm ca la ora 12.00 populația și instituțiile publice să aibă din nou apă la robinete. Este o situație neprevăzută, apărută din cauza vechimii instalațiilor subterane, și de aceea sperăm ca lumea să înțeleagă acest lucru, chiar dacă și astăzi (n.r. – miercuri) se anunță o zi caniculară”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacșu.

Potrivit sursei citate, întreruperea furnizării apei potabile în municipiu nu afectează Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în condițiile în care această unitate sanitară are asigurate rezerve de apă.

Totodată, la Penitenciarul Vaslui, unitate în care sunt cazați aproximativ 550 de deținuți, se asigură apă cu ajutorul autocisternelor, transportul fiind efectuat de către societatea Aquavas SA Vaslui.