Membrii echipei de cercetători, condusă de un astronom NASA, cred că noua descoperire demonstrează că există posibilitatea de a găsi în galaxia noastră planete surori ale Pământului, scrie Le Figaro.
Elisa Quintana, un astronom la Institutul SETI al NASA, afirmă că noua planetă, denumită Kepler 186 f, este interesantă prin faptul că are o zonă temperată, unde apa poate fi lichidă, lucru care ar face viața posibilă.
Din cele aproape 1.800 de exoplanete descoperite în ultimii 20 de ani, douăzeci par să aibă zone locuibile. Dar aceste planete sunt mult mai mari decât Pământul și, prin urmare, este dificil de stabilit, având în vedere mărimea lor, dacă sunt moi sau stâncoase, spun cercetătorii.
Telescopul Kepler – o misiune de 600 de milioane de dolari – a fost lansat de NASA în 2009, pentru a monitoriza, timp de cel puțin patru ani, peste 100.000 de stele care seamănă cu Soarele nostru, aflate în constelațiile Lebedei și Lirei, și pentru a găsi planete asemănătoare cu Terra. Kepler s-a defectat la jumătatea anului 2013, dar rezultatele misiunii lui au început să fie cunoscute anul acesta.