Prima pagină » Știri » NASA va lua probe de pe Marte. Prima parte a misiunii este evaluată la patru miliarde de dolari

NASA va lua probe de pe Marte. Prima parte a misiunii este evaluată la patru miliarde de dolari

NASA va lua probe de pe Marte. Prima parte a misiunii este evaluată la patru miliarde de dolari
NASA va lua probe de pe Marte. Prima parte a misiunii este evaluată la patru miliarde de dolari / Sursă Foto: Pixabay

Planurile NASA de a ajunge pe Marte au făcut un mare pas înainte. O comisie independentă a aprobat misiunea de a lua mostre de pe planeta roșie. Bugetul primei faze a misiunii va fi de patru miliarde de dolari.

O primă parte a misiunii este rezolvată

Agenția spațială are deja o primă parte din misiune rezolvată. Roverul Perseverance este pe drum către Marte și va ajunge pe planeta roșie în februarie 2021. El este echipat cu o serie de tuburi pentru mostre care vor fi folosite pentru a colecta pietre şi pământ.

Recuperarea mostrelor va fi aspectul principal din misiunea aprobată. Nu va fi deloc uşor: Agenţia Spaţială Europeană va contribui şi ea pentru că mostrele trebuie pasate de la un rover la altul înainte să fie aduse pe Pământ, se arată într-un articol postat pe pagina agenției.

„Mostrele de pe Marte au potenţialul de a schimba profund felul în care înţelegem originea, evoluţia şi distribuirea vieţii pe Pământ şi în alte locuri din Sistemul Solar. Misiunea de recuperare a mostrelor este una de lungă durată. NASA estimează că următoarea fază a misiuni va fi demarată în a doua parte a deceniului, pentru ca mostrele de pe Marte să ajungă pe Pământ după 2030”, a explicat reprezentantul NASA, Thomas Zurbuchen.

Bugetul primei faze a misiunii va fi de patru miliarde de dolari.

Bacteriile de pe Pământ ar putea fi folosite pentru minerit pe Lună sau pe Marte

Experimentele realizate pe Stația Spațială Internațională au sugerat că bacteriile de pe Pământ ar putea fi folosite pentru a extrage minerale utile pe Lună sau pe Marte, scrie CNN.

Microorganismele sunt deja utilizate pe Pământ pentru a extrage elemente importante din punct de vedere economic din roci, inclusiv minerale rare din pământ, utilizate la telefoanele mobile și electronice.

Oamenii de știință din Marea Britanie au petrecut 10 ani dezvoltând reactoare de biominerit de dimensiunea unor cutii de chibrituri pentru experiment. Optsprezece dintre aceste dispozitive au fost transportate la ISS la bordul unei rachete SpaceX în iulie 2019. Bucăți mici de bazalt, asemănătoare cu o mare parte din materialul de pe suprafața lunii și Marte, au fost încărcate în dispozitive și îmbibate în soluție bacteriană.

Radu Cristian ... vezi toate articolele