Avocații fostului premier Adrian Năstase și cel al lui Ioan Melinescu au cerut, miercuri, instanței supreme, retrimiterea dosarului "Mătușa Tamara" la Direcția Națională Anticorupție pentru refacerea urmăririi penale.
Avocații au invocat două excepții, una privind nulitatea actului de sesizare a instanței, iar alta privind nulitatea urmăririi penale, instanța urmând să se pronunțe în privința acestei solicitări pe 30 octombrie.
"Am invocat în fața instanței o decizie a Curții Constituționale care exista din ’99, care trebuia respectată de Monica Macovei. Nu a respectat-o, probabil cineva, la un moment dat, va trebui să aibă o responsabilitate pentru faptul că DNA a funcționat în gol și știu foarte bine că în aceste cazuri a fost vorba de decizii politice și de acțiuni politice. Decizia Curții Constituționale a reprezentat un temei puternic pentru exercitarea dreptului meu la apărare și mai ales pentru dreptul la apărare a atâtor români care, în ultima vreme, au senzația că trăiesc într-un stat polițienesc. Acest lucru reprezintă miza cea mai importantă. Miza nu reprezintă războiul politic al lui Traian Băsescu sau al Monicăi Macovei sau încăpățânare lui Daniel Morar. Miza o reprezintă apărarea drepturilor cetățenești în România, la 18 ani după revoluție. Sper ca decizia Curții Supreme să fie cea de anulare a urmăririi penale declanșate într-un mod abuziv", a declarat Adrian Năstase la ieșirea din sala de judecată.
El a adăugat că ar putea sesiza și Curtea Europeană a Drepturilor Omului dacă situația nu va fi reglementată de justiția din România.
Mai multe știri pe www.mediafax.ro