Prima pagină » Știri » Naval Group, partenerul Forțelor Navale Române în vederea livrării cele mai performanțe tehnologii de luptă pe mare. Forțele Navale Române vor fi echipate conform standardelor NATO

Naval Group, partenerul Forțelor Navale Române în vederea livrării cele mai performanțe tehnologii de luptă pe mare. Forțele Navale Române vor fi echipate conform standardelor NATO

Naval Group, partenerul Forțelor Navale Române în vederea livrării cele mai performanțe tehnologii de luptă pe mare. Forțele Navale Române vor fi echipate conform standardelor NATO
Naval Group, liderul european în construcția de nave militare, și Șantierul Naval Constanța sunt partenerii de încredere ai Forțelor Navale Române. Parteneriatul are ca scop modernizarea flotei militare române și livrarea celei mai performantă tehnologie de luptă pe mare. Este de asteptat ca contractul pentru construcția celor patru corvete să fie semnat.

Forțele Navale Române, echipate cu sistem de ultimă generație, conform standardelor NATO

După semnarea contractul, Forțele Navale Române vor beneficia de patru corvete militare de tip Gowind, echipate cu un set de sisteme de luptă de ultimă generație, anti-submarin, anti-suprafață și antiaeriene, testate în lupta pe mare, conform standardelor NATO.

Corvetele militare reprezintă o reală oportunitate pentru relansarea economică a județului Constanța și dezvoltarea industriei românești de apărare, în contextul crizei economice generate de pandemia de coronavirus.

O altă oportunitate pentru județul Constanța și pentru România este aceea că compania românească va prelua metoda de know-how pentru susținerea întregului ciclu de viață al corvetelor, de la construcția până la întreținerea și modernizarea lor.

Experiența unică a companiei în transferul de tehnologie și know-how către industria locală au fost deja dovedite în proiecte complexe implementate de companie în Egipt, Malaezia, Australia sau Brazilia.

Mai mult,  companiile românești vor fi subcontractate în acest proiect și vor fi implicate în misiuni de înaltă calificare, cum ar fi integrarea sistemului de luptă și a software-ului central care vor genera sute de locuri de muncă cu valoare adăugată ridicată în România în deceniile următoare și va duce la revitalizarea industriei de apărare din țara noastră.

 Naval Group, liderul european în domeniul apărării navale

Naval Group este liderul european în domeniul apărării navale. Naval Group organizeaza parteneriate strategice inovatoare pentru a răspunde cerințelor clienților săi. Ca un integrator de sistem și contractor principal, grupul proiectează și produce submarine și nave de suprafață, furnizează servicii șantierelor navale și bazelor navale, oferă o gamă largă de soluții de energie regenerabilă marină. Naval Group a aderat la Pactul global al Națiunilor Unite. Grupul a raportat în 2019 venituri de 3,7 miliarde de euro și are o forță de muncă de 15.168.

Șantierul Naval Constanța a produs peste 400 de nave militare și comerciale

Înființată de Anghel Saligny în urmă cu 125 de ani, Șantierul Naval Constanța a produs peste 400 de nave militare și comerciale, fiind cel mai experimentat șantier cu cel mai mare număr de nave construite. În ultimii 17 ani de la privatizare, SNC a construit și livrat peste 30 de nave.

Șantierul Naval Constanța este o companie publică și transparentă, fiind listată la Bursa de Valori București din 1997.

Specialiștii navali ai SNC au construit fregata Mărășești la Șantierul Naval 2 Mai Mangalia, care inițial a fost înființată ca filială de producție a Șantierului Naval Constanța.

Relevant este faptul că Șantierul Naval Constanța, prin transferul de tehnologie realizat de BAE Systems, asigură lucrările de andocare, întreținere și modernizare periodică a fregatelor de tip 22 Regina Maria și Regele Ferdinand, construite în șantiere britanice, de la livrarea lor Marinei Române până în prezent.

Ludovic Orban făcut declarații pe 23 iulie la Șantierul Naval Constanța acolo unde a susținut o declarație de presă cu privire la negocierile cu consorţiul Naval Group – Şantierul Naval Constanţa pentru semnarea contractului de construcţie a celor patru corvete multifuncţionale din programul de înzestrare a Armatei.
”Din punctul meu de vedere, se pot începe negocierile finale în vederea semnării contractului de construcție, chiar dacă mai există litigiu, repet, care nu mai are niciun fel de temei”, a declarat Ludovic Orban.