„Ne-a fost schimbat șeful pentru că nu a vrut să comită ilegalități” | O nouă petiție pentru Iohannis: „Stop declinului”, înființată de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. „Vom face greve de lucru și dezvăluiri în mass-media dacă nu se rezolvă situația” – FOTO

„Ne-a fost schimbat șeful pentru că nu a vrut să comită ilegalități | O nouă petiție pentru Iohannis: „Stop declinului, înființată de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. „Vom face greve de lucru și dezvăluiri în mass-media dacă nu se rezolvă situația - FOTO
Publicat: 09/11/2019, 22:19

Organizatorii acestei petiții explică situația din ultimele 6 luni din cadrul inspectoratului: „au fost la conducerea acestei instituții 3 inspectori de stat șefi”.

Aceștia reclamă mandatul de 2 ani al doamnei Catan Luminița drept unul ilegal în care „conducerea ministerului a neglijat prevederile HG 1088/2011 și a numit această persoană, în care instituția noastră a suferit un declin major, vizibil și aproape fatal”.

Se pare că după încheierea mandatului deținut de Catan Luminița, la conducerea instituției a venit Duval Nistor, „din privat”, care a schimbat managementul instituției și a adus o schimbare benefică, potrivit informațiilor dezvăluite de organizatorii petiției online.

Acesta a deținut un mandat de 2 luni în care „au fost deblocate și demarate” multe situații în care instituția ar fi fost pusă de fostul șef.

Printre reușitele lui Duval Nistor, sunt enumerate următoarele:

„- Atmosfera de lucru, colegialitate între colegi, colaborare între departamente și cel mai important punct: libertatea de mișcare în actul de control al inspectorilor, libertate stopata de vechea conducere din motive și interese proprii.

– Neimplicare politică în actele de control (chiar dacă au fost făcute presiuni din partea operatorilor grei și a unor politicieni) și demararea de planuri de acțiune la nivel național în vederea asigurării unui climat concurențial al operatorilor de transport și încercarea de destructurare de grupări de interese formate de-a lungul timpului.

– Primele negocieri de contracte cu toată echipa centrală, fără interese ascunse, făcute în folosul instituției și al oamenilor din cadrul ei.

– După 2 ani de stagnare (fără a avea motive reale), deblocarea și demararea procedurii de achiziție a uniformelor de lucru, uniforme deteriorate și uzate fizic și moral de cel putin 3 ani.

– După o perioadă de aproape un an în care, datorită lipsei unui contract de service, jumătate din parcul auto a fost imobilizat din probleme tehnice, acesta a fost deblocat și reînnoit, parcul auto în acest moment fiind operativ 100%.

– Deblocarea Sistemului informatic integrat, sistem vital pentru functionarea institutiei, sistem ce a fost dat ca măsură de implementat de către Curtea de Conturi a României la ultimele 2 controale, și repunerea lui în funcțiune în vederea finalizării.

– Demararea proiectului legislativ pentru încasarea amenzilor contravenționale aplicate operatorilor străini prin POS, lucru impetuos necesar în activitatea zilnică a inspectorilor ISCTR și facilitarea încasării la bugetul de stat a acestor sume.

– Anularea licitatie achizitie cantare portabile pentru verificarea maselor și greutăților în trafic – suspiciuni reale de fraudare a acesteia dovedite cu documente.

– Demararea unui proiect legislativ pentru mărirea salarială a actualei grile la nivelul pragului din 2022, lucru impetuos necesar având în vedere actualele salarii ale angajaților din ISCTR raportat la volumul și importanța activităților de control desfășurate.

– Demararea unui protocol real cu CNAIR pentru reabilitarea și construcția unor noi platforme de control în trafic și cântarire a autovehiculelor, capitol care, la ora actuală este deficitar.

– Scoaterea la concurs ți angajarea unui număr de 45 de noi angajați, posturi de care instituția noastră avea nevoie reală, fiind în multe dintre departamente/județe subdimensionați.

– Deblocarea și prelungirea Licențelor Tahoscan, soft de interpretare a timpilor de conducere și odihnă, cea mai importantă unealtă a inspectorului și softul care aduce cele mai multe dintre contravențiile aplicate. La renegiocierea acestui contract ISCTR a obținut un beneficiu direct de 446.000 lei și suplimentar training de specialitate gratuit pentru personalul ISCTR organizat la sediul INELO Polonia”.

În același timp, organizatorii petiției acuză faptul că schimbarea șefului instituției a survenit în urma refuzului acestuia de a „comite unele ilegalități” și de „a păsta în funcție persoane cu funcții de decizie, dar incompetente și chiar corupte”.

Aceștia punctează și faptul că chimbarea șefului inspectoratului nu a fost săvârșită în mod legal întrucât nu a fost respectat HG 1088/2011 prin care un Inspetor de Stat șef trebuie să îndeplinească o condiție esențială pentru a fi numit – ocupa unei funcții de conducere în domeniul transporturilor rutiere pentru o perioadă de cel 5 ani.

„Tragem un semnal de alarmă la ceea ce se întâmplă în instituția noastră, semnal care în final se va concretiza prin greve de lucru și dezvăluiri in mass media”, încheie aceștia petiția.

Foto:Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – ISCTR/ Facebook

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Pe cine vede Crin Antonescu în turul 2 pentru președinție și cine va fi la...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
„Mașa, nu spune nimic despre atacul cu rachetă balistică”. Cum s-au dat de gol rușii...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
S-a vândut celebra banană lipită cu o bandă adezivă. Banalul fruct a fost cumpărat pentru...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat...
Greșeala pe care o facem când gătim ciorbă. Niciodată nu ne-a trecut prin cap
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri