O turistă străină a fost dată jos din autobuz în Brașov. Motivul? Nu avea bilet, deși femeia încercase să achiziționeze unul cu cardul, dar aparatele nu funcționau.
Nu este prima dată când un străin se încurcă atunci când vine vorba de achiziționarea unui bilet sau a unui card pentru transportul în comun.
Este și cazul unei femei de altă originie care s-a urcat într-un autobuz din Brașov, neștiind ce probleme urmează să întâmpine.
„O turistă străină se urcă în autobuz şi încearcă să îşi achiziţioneze bilet prin intermediul plăţii cu cardul la aparatele instalate în autobuz, metodă foarte promovată de către Primăria Braşov, bineînţeles aceasta nefuncţionând.
În urma domnişoarei se urcă un echipaj de control, format dintr-un domn şi o doamnă, doamnă care a luat loc control a titlurilor de călătorie.
Ajuns la turista în cauză, i-am explicat domnului că a încercat să plătească cu ajutorul cardului digital, acesta cerând să-i arate că nu funcţionează”, a precizat un călător care a asistat la întreaga scenă.
Apoi, brașoveanul a explicat cum femeia încercat cu cardul digital din ApplePay, însă nu a funcționat, apoi a încercat cu cardul fizic, dar nici acela nu a funcționat.
„Imediat, domnul controlor i-a recomandat aplicaţia 24pay, însă aceasta nici nu se configurează instant, nici nu este obligatorie pentru turişti şi nici pentru localnici, ţinând cont că nu este singura metodă de plată existentă la bordul autobuzelor.
Controlorul l-a întrebat daca funcţionează aparatele şi, bineînţeles, acesta i-a răspuns că nu, nu merg, la care soluţia controlorului a fost se a o da pe turista noastră jos din autobuz la staţia Dramatic pentru a-şi cumpăra bilet, dar fără să menţină autobuzul în staţie, turista călătorind către gară, probabil pentru a prinde un tren”, mai spune brașoveanul.
Călătorul a precizat și că singura linie de transport în comun care leagă centrul orașului de gară, circulă, conform orarului RAT din zilele de weekend, la interval foarte mare de timp.
Mai apoi, brașoveanul a povestit și cum un grup de tineri a urcat în autobuz, și desigur, niciunul dintre aceștia nu a validat biletul pe care probabil nici nu îl dețineau.
„Odată coborâtă turista din autobuz, a urcat un grup format din şase tineri, niciunul din ei nevalidnând, probabil niciodată nefăcând-o.
În cazul în care din punct de vedere administrativ nu suntem capabili să administrăm un serviciu de plată cu cardul (serviciu de bază în zilele noastre) ar trebui să excludem această opţiune, deoarece pe lângă faptul că serviciul de transport modern cu care ne lăudăm, devine dintr-o dată demn de începutul anilor 2000, ne facem de râs în faţa turiştilor străini, atât prin incompetenţă material, cât şi prin incompetenţa personalului angajat.
Să sperăm că în urma acestei întâmplări relatate se vor lua măsurile necesare pentru a nu se mai repeat un astfel de eveniment penibil pentru Braşov”, a precizat călătorul care a asistat la scenă, potrivit Bizbrasov.ro.
Totodată, și cei de la RATBV S.A au intervenit și au spus că se face cercetare disciplinară.
„La nivelul societății a fost demarată o cercetare disciplinară internă referitoare la modul de îndeplinire a sarcinilor de serviciu de către angajații Serviciului Control, cercetare ce va include analiza imaginilor înregistrate de camerele de luat vederi din mijlocul de transport menționat.
În ceea ce privește a doua problemă, respectiv nefuncționarea unor validatoare, RATBV întâmpină în ultima perioadă dificultăți tehnice din cauză că nu mai beneficiază de serviciul de transmitere date 3G, acesta fiind transformat în 4G, fapt care generează apariția unor situații de nefuncționare a validatoarelor.
RATBV, împreună cu furnizorul echipamentelor, lucrează la implementarea unor soluții, însă, momentan, fără a exista un algoritm definit, apar erori de funcționare.
Ne cerem scuze pentru apariția acestor probleme și le solicităm călătorilor să manifeste înțelegere, asigurându-i că încercăm să înlăturăm cât mai rapid aceste deficiențe”, a declarat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RATBV S.A.