Prima pagină » Știri » Nelu Tătaru, despre declarația pe propria răspundere a părinților: „Nu avem pretenția ca părintele să se erijeze într-un medic”

Nelu Tătaru, despre declarația pe propria răspundere a părinților: „Nu avem pretenția ca părintele să se erijeze într-un medic”

Nelu Tătaru, despre declarația pe propria răspundere a părinților: „Nu avem pretenția ca părintele să se erijeze într-un medic”
Nelu Tătaru va susține o conferință de presă la Brașov, începând cu ora 14.15. Ministrul Sănătății se întâlnește cu reprezentanții spitalelor și autoritățile locale

Ministrul Sănătății a explicat că declarația pe propria răspundere pe care trebuie să o completeze părinții elevilor la început de an școlar are ca scop facilitarea realizării triajului observational, dar nu se așteaptă „ca părintele să se erijeze într-un medic”.

Ministrul Nelu Tătaru a făcut precizări care îi pot liniști pe părinții îngrijorați în ceea ce privește declarația pe proprie răspundere pe care copiii lor trebuie să o prezinte la începerea școlii.  

„Când intrăm într-un spital, când intrăm într-o unitate medicală, când intrăm într-o unitate balneară, cum a fost astăzi, fiecare dintre noi completează o declaraţie pe propria răspundere. La fel şi pentru copii, când merg la şcoală, atât pentru binele copilului fiecăruia dintre noi, cât şi pentru ceilalţi copii, ar trebui să completăm această declaraţie, în care spunem dacă acesta, în ultimele zile, a prezentat nişte semne”, a declarat Nelu Tătaru. „Cred că este un lucru elementar şi un lucru de siguranţă pentru fiecare dintre noi. Haideţi să nu complicăm această declaraţie”, a adăugat acesta.
Ministrul spune că autoritățile nu au pretenții exacerbate de la părinții care completează declarația.

Nelu Tătaru: Am recomandat doar ca fiecare părinte, care îşi cunoaşte cel mai bine copilul, să ne ajute într-o anchetă preliminară

„Nici nu am avut pretenţia ca părintele să se erijeze într-un medic, dar să ne dea nişte simptome pe care le-a avut în ultima perioadă, pentru ca cel care face acel triaj observaţional, la început, să aibă un reper în desfăşurarea acestui triaj observaţional, pentru a-l completa pe cel epidemiologic”, a declarat ministrul.

În ceea ce privește invocarea legii 292 din Codul Penal, care nu se referă la falsul în declarații așa cum scrie în document, ci la darea de mită, ministrul susține că „Eu nu m-am referit la acest articol ca ministru al Sănătăţii. Am recomandat doar ca fiecare părinte, care îşi cunoaşte cel mai bine copilul, să-l poată evalua, să ne ajute într-o anchetă preliminară, atât observaţională, cât şi ancheta epidemiologică în desfăşurare, în contextul în care acel copil va veni în colectivitate”, a spus Nelu Tătaru, precizând că va verifica situaţia reclamată şi va solicita corectarea ei.

Autor