Neurochirurgi și neurologi renumiți ai Spitalului Florence Nightingale din Istanbul vin la București

Publicat: 31 03. 2014, 12:38
Actualizat: 31 03. 2014, 12:54

Evenimentul, susținut de Ziarul Financiar, va debuta la ora 10.00 cu o conferință de presă, urmată seminarul la care sunt așteptați medici neurologi și neurochirurgi din România, iar de la ora 14.30 cei doi profesori vor oferi pacienților diagnosticați cu diferite afecțiuni neurologice o sesiune gratuită de consiliere medicală de specialitate.

La seminar cei doi profesori vor vorbi despre abordarea anevrismelor cerebrale, malformațiilor vasculare, cavernoame, fistule durale și despre intervenții chirugicale neuro-oncologice prin utilizarea tehnologiilor avansate (Intraoperative imaging, Intraoperative-MR, Intraoperative-CT) minim invazive care permit intervenții chirurgicale pe creier cu dureri reduse, fără incizii și cu perioadă de recuperare rapidă.

Aflat pentru prima dată la București, Prof. Dr. Minareci este unul dintre pionierii din Turcia care au început să lucreze în neuroradiologia intervențională, având un rol important și în înființarea primului Departament de Neuroradiology din Turcia în 1989. De-a lungul carierei sale, el a efectuat mii de tratamente endovasculare și a pregătit un număr considerabil de rezidenți, azi medici practicieni de succes în Turcia și in țările vecine. El este specializat în tratamentul endovascular al anevrismelor intracraniene, malformații arterio-venoase intracraniene, stenoze vasculare intracraniene sau extracraniene, vasospazm, accident vascular cerebral, fistule arterio-venoase Dural, tulburări vasculare ale coloanei vertebrale, terapeutic sau preoperator embolizarea tumorii.

Prof. Talat Kiris este șeful Secției de neurochirurgie și al centrului GammaKnife din cadrul spitalului Florence Nightingale și președinte al Secției de Neuro-Oncologie din cadrul Societății Turce de Neurochirurgie. El este autorul cărții „Cerebral Vasospasm: New Strategies in Research and Treatment”. Prof. T. Kiris lucrează alături de Prof. Minareci de mai bine de 20 de ani. În toată această perioadă, ei au format o echipă de profesioniști, animați fiind în permananță de dorința de a oferi pacienților cele mai bune alternative de tratament într-o manieră deschisă, astfel încât aceștia să ia decizia finală cunoscând riscurile și beneficiile de opțiuni de tratament.

Începand cu ora 14.30 cei doi profesori vor oferi o sesiune gratuită de consiliere medicală de specialitate pacienților diagnosticați cu diferite afecțiuni neurologice. Programarea prealabilă este obligatorie la tel.: 0318.256.250 sau pe adresa de e-mail: oana.mihaila@m.ro. Traducerea discuțiilor este asigurată.

Cu patru spitale generale – un Hi-Tech „Smart și Green Hospital” deschis în ianuarie 2013, un centru medical, un spital și un centru de cercetare clinică, Grupul Florence Nightingale este activ în fiecare domeniu major de specializare medicală și este unul dintre cele cele mai mari și cel mai renumit grup medical din Europa și Orientul Mijlociu. Grupul Florence Nightingale este singurul centru de transplant de organe în regiunea Orientul Mijlociu, licențiat în prezent pentru a opera în cinci domenii de transplant de organe. Grupul Florence Nightingale a fost fondat în 1989 ca primul spital de boli cardiovasculare din regiune sub egida Fundației Turce de Cardiologie. Grupul Florence Nightingale colaborează cu spitale de renume mondial și școli medicale pentru a oferi pacientilor săi cele mai bune metode și soluții de diagnosticare și de tratament: Memorial Sloan – Kettering Cancer Center, New York; Methodist Hospital , Houston; Columbia University Medical Center, New York; Weill Medical College de la Universitatea Cornell, New York; Barbara Ann Karmanos Cancer Institute, Detroit; Colegiul de Medicina Baylor, Houston; Centrul de terapie celulară și de Cancer Imunoterapia, Tel Aviv; Detroit Medical Center, Detroit; Wayne State University, Detroit. Având acest background, Grupul Florence Nightingale este recunoscut ca standard de excelență în întreaga regiune.

Grupul Florence Nightingale în cifre: 30.000 de pacienți tratați în fiecare an; 900 de paturi, 41 săli de operații; 143 paturi pentru terapie intensivă și de urgență; 41.000 intervenții chirurgicale cardiace (o medie de 30-35 de pacienți în fiecare săptămână în 2010); cea mai scăzută rată de mortalitate în cardiologie din Europa – 1,53 % în 2010; 8 intervenții vertebrale&scolioză pe săptămână; 105.000 angiografii&angioplastii; 2-3 transplanturi de ficat pe săptămână; 7 cazuri de transplant de celule stem pe lună; 20.000 de intervenții chirurgicale ortopedice; 300 intervenții chirurgicale robotizate în urologie; 600 de transplanturi hepatice; 8.000 de angiografii pe an; 2.000 de intervenții cardiace invazive pe an.