Nicolăescu: Administrațiile locale vor putea să acorde bonusuri sau să plătească salarii medicilor

Publicat: 29 11. 2013, 19:48
Actualizat: 24 03. 2017, 16:00

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, că administrațiile locale vor putea să acorde bonusuri sau să plătească salarii medicilor, potrivit proiectului de modificare a Legii Sănătății, în condițiile în care această posibilitate nu există în acest moment, din punct de vedere legal.

„Vă dau o veste nouă: în proiectul de modificare a Legii 95 a Sănătății venim cu o prevedere prin care dăm posibilitatea administrațiilor locale – ceea ce nu au astăzi legal posibilitatea – să dea bonusuri sau chiar să plătească salarii pentru medici”, a spus Nicolăescu.

El a precizat că, astfel, administrațiile locale vor avea posibilitatea de a acorda creșteri salariale prin care să-i atragă pe medici.

„Deci, dacă o administrație locală este interesată să-și țină doi medici care sunt anesteziști, pot să vină să le dea niște creșteri salariale ca să-i atragă. Deci creăm aceste posibilități, aceste facilități”, a spus Nicolăescu, subliniind faptul că o secție de chirurgie nu poate funcționa, chiar dacă are cei mai buni chirurgi, în absența medicilor anesteziști.